Перник Инфо Форуми Перник Инфо
www.pernikinfo.com
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Възмездие! Единадесет години затвор за убиеца на Кристин

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Перник Инфо Форуми -> Новини
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
georgi_



Регистриран на: 02 Фев 2006
Мнения: 1

МнениеПуснато на: Чет Фев 02, 2006 8:12 pm    Заглавие: Възмездие! Единадесет години затвор за убиеца на Кристин Отговорете с цитат

"Пернишкият окръжен съд призна 18-годишния Кристиян Петров за извършител на изключително жестокото убийство на неговия съученик Кристин Иванов и реши - единадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието ще е възмездието за отнетия по особено мъчителен начин човешки живот. По 100 000 лв. обезщетение за претърпените страдания е кръвнината, присъдена на гражданските ищци - родителите на зверски закланото момче Емилия и Емил Иванови.
Трагедията се разигра на 10 октомври 2004 година, когато в ап.14 на бл.61, намиращ се пернишката улица “Благой Гебрев” в квартала на металурзите Изток малко след 19 часа е убит 17-годишният възпитаник на ПТГ “Юрий Гагарин”. Черепът на Кристин бил строшен от удар с брадва, нанесен в тила, след това тялото му е било прецизно разчленено и части от него заровени в горичка край стадион “Металург”. При обиска на апартамента във фризер бяха открити вътрешни органи на момчето, опаковани в полиетиленови торбички, в контейнер за смет бяха намерени изхвърлени друга част от тях.
Максималната присъда, която позволява законът за убийство, извършено от непълнолетен, какъвто е бил Кристиян по време на деянието, е 12 години лишаване от свобода. В този аспект аз съм доволна от присъдата, смятам, че тя е справедлива, заяви окръжният прокурор на Перник Радка Петрова, но допълни още :”Престъпленията от непълнолетни и малолетни срещу техни връстници станаха изключително дръзки и жестоки и законодателят трябва много сериозно да се замисли върху съществуването изобщо на чл. 63 от Наказателния кодекс.”
Не желая да коментирам присъдата, заяви майката на зверски закланото дете Емилия Иванова. Рано или късно убиецът ще излезе от затвора и ще продължи живота си, а моето дете гние в земята. Законът трябва да бъде променен! Ние, заедно с други, почернени по подобен начин майки от цялата страна, събрахме над 13 000 подписа в подкрепа на искането да бъде коригиран Наказателния кодекс. Чл.63 обаче остана, а деца продължават да загиват от ръката на своите връстници.
Един убиец трябва да получи адекватно наказание! В продължение на почти цяла година, на всяко съдебно заседание аз виждам спокойното лице на Кристиян, който дори не пожела да каже - невинен съм. Хладнокръвно поиска само да бъде оправдан. За мен това е доказателство, че той няма никакъв морал, никаква съвест... Крумови закони са нужни! Един убиец не трябва никога да излиза от затвора, плачеше след произнасянето на присъдата и бащата на Кристин Емил Иванов.
Семейството на закланото дете продължава да твърди обаче, че убиецът не е бил сам - Кристиян е дребничко момче, което физически не би могло да се справи само с убийството и с всички по-нататъшни действия по разчленяването и укриването на останките. Според тях убийството е предварително замислено и едно от доказателствата затова е, че Кристиян четири пъти през деня е търсил своя съученик, докато привечер на 10 октомври е упял да го изведе от дома му под предлог, че ще играят карти.
Ще обжалвам присъдата, заяви пернишкият топадвокат по тежки наказателни дела Велин Велинов. Според него вината на подзащитния му не е доказана по никакъв начин. Четирима свидетели, твърди адвокат Велинов, са осигурили алиби за вечерта на 10 октомври и сутринта на 11 окотомври - времето, в което е убито момчето и е разчленен и заровен трупът. Според защитата, налице са и нарушения по време на следствените действия - Кристиян е разпитван като свидетел в отсъствието на адвокат в първия ден на следствените действия. Ключът за апартамента, в който е извършено жестокото убийство, му е даден в деня на огледа от полицейски служител, за да отвори апартамента. Кой луд ще извърши такова престъпление и ще заведе след това там органите на реда, без да е прикрил предварително следите от убийството, попита риторично топадвокатът. По делото има само направен само един оглед, при който са намерени останките от трупа.Не е проведен следствен експеримент, за да се установи и документира чрез запис в присъствието на адвокат и поемни лица, че именно Кристиян е завел и показал на следствената група мястото, на което са заровени останките на закланото момче. Според адвокат Велинов, в нощта на убийството признатият за виновен Кристиян е бил в дома на родителите си. Още от самото начало следствието и делото протекоха по един недобър начин, твърди защитата. Реално Кристиян не е признавал нищо пред никого, тъй като свободният разаказ в отсъствието на адвокат по време на следствието не може да бъде третиран като признание за извършено престъпление. След това вече признатият за автор на зверското убийство запази мълчание до самия край на съдебния процес. Това за мен говори, че или не знае нищо, или има и други, замесени в престъплението лица и Кристиян и да знае, не говори от страх. Ако беше признал дори, че е извършил жестокото престъпление, защото при играта на карти са се скарали с Кристин и е бил напсуван на майка, към която моят подзащитен е болезнено привързан, щях да пледирам по различен начин - за убийство, извършено в състояние на афект. При дадените обстоятелства обаче нямам друг избор - ще обжалвам присъдата пред Софийски апелативен съд в законовия 15-дневен срок, тъй като обвинението не е доказано по онзи безспорен начин, по който повелява законът, заяви пернишкият топадвокат. "

на това възмездие ли му викате ???
ВИЕ ПОБЪРКАНИ ЛИ СТЕ Question Question Question КАКВИ СА ТЕЗИ 11 ГОДИНИ (за мен това е пълна гавра отностно родителите на това момче , загинало тъй младо и невинно) Question Question Question НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ОТ РДВР ПЕРНИК ДА ПРОЧЕТЕ ТОВА - Exclamation Exclamation Exclamation ПОСТАВЕТЕ СЕ НА МЯСТО НА ТЕЗИ РОДИТЕЛИ,РОДИТЕЛИТЕ , КОИТО СА ЗАГУБИЛИ ДЕТЕТО СИ ПО-ВЪЗМОЖНО НАЙ-БРУТАЛНИЯ НАЧИН Exclamation НА КЪДЕ ВЪРВИ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ - ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ ДЕЦА , 1/3 УБИТИ ОТ ТЯХНИ ВРЪСНИЦИ Question Exclamation КАКВО СТАВА ? НА КЪДЕ ОТИВА НАШАТА МИЗЕРНА ДЪРЖАВА Question Question Question МАЙКАТА НА ЗАГИНАЛОТО МОМЧЕ МНОГО ПРАВИЛНО СЕ ИЗРАЗИ : "ТОЙ ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ СЛЕД 11 ГОД.НО СИНЪТ МИ НЯМА ДА ИЗЛЕЗНЕ ОТ ГРОБА ... "СПОРЕД МЕН НЕ 11 ГОДИНИ , НЕ 22 , А ТРЯБВА ДА СЕ ХВАНЕ УБИЕЦА НА КРИСТИН НА ПЪПА НА ПЕРНИК И ДА СЕ РАЗФАСОВА ПО СЪЩИЯ НАЧИН,ПО КОЙТО ТОЙ Е УБИЛ СВОЯ СЪУЧЕНИК Exclamation Twisted Evil

Exclamation Exclamation Exclamation РОДИТЕЛИ - ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ Exclamation Exclamation Exclamation

благодаря ви за вниманието.и наистина се замислете какво наистина заслужава това момче,този млад убиец ... ???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Перник Инфо Форуми -> Новини Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group