Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.06.2007 г.
Екшън, разиграл се на жп гарата, заплашил живота на деца и техни близки
Година затвор условно за собственика на фирма "Надежда"
Екшън, разиграл се на жп гарата, заплашил живота на деца и техни близки
Юлия КУЛИНСКА
   Бяхме подложени на психически стрес и ситуация, която застрашаваше живота на деца, на техните ръководители и близки, жалва се пред репортер на "Съперник" Маргарита Стойчева, баба да един от малчуганите, участници в екшъна, разиграл се на жп гарата в Перник в сряда. Участници в школата по футбол с треньор Райчо Райчев заминавали на спортен лагер на морето. Всичко започнало, когато 22-те деца на по 13-14 години трябвало да се качат на влака, идващ от Петрич и пътуващ за Бургас. Часът бил 20,45 часа. Цялата група, заедно с изпращачите, очаквала закъсняващия трен. Когато той пристигнал всички се втурнали към спалния вагон. Тъй като нямало кой да им обясни къде се намира той, малчуганите се лутали насам натам, заедно с изпращачите, които носели обемистия им багаж. Когато най-накрая открили вагона и започнали да се качват, влакът ненадейно без предупреждение тръгнал. Близките на децата нямали никакво време да им подадат багажа и започнали да го хвърлят в коридора на движещия се трен. Една от майките, качила се да настани своето дете, не упяла да слезе и продължила за гара Разпределителна.
Създаде се страхотна суматоха и е цяло щастие, че не се случи нещастие с качващо се дете, разказва Маргарита Стойчева. На перона на гарата нямаше нито полицай, нито служител на жп-то, който да ни насочи и да предупреди машиниста да изчака всички малчугани да се качат и да им подадем спокойно багажа. Не бяхме известени по никакъв начин, че влакът тръгва, за да успеем да реагираме. Потърсихме представител на гаровото ръководство и един господин, който не пожела да се представи ни каза: "Влакът имаше закъснение, няма кой да ви чака!". Жената, която не успя да слезе, нямаше никакви пари в себе си, защото чантата й остана в нас. Когато попитахме жп-служителят с какво ще си плати билета до гара Разпределителна и с какво ще се върне оттам, тъй като живее в центъра, той ни отговори, че това не го интересува, оплака се г-жа Стойчева.
Не съм запознат с инцидента и разбирам за него от вас, но ще назнача проверка, каза по телефона началникът на жп гара Перник Рангел Рангелов. Влакът, идващ от Петрич наистина е имал закъснение, пристигнал е на гарата в Перник в 20.45 часа и е тръгнал в 20.47 часа. Не е имало случай да се даде път на влак без предупреждение на пътниците и изпращачите по гаровата радоуредба. Той тръгва само тогава, когато всички пътници вече са се качили. Сигурно е имало пропуск по някои от правилата в сряда, но ще мога да бъда категоричен, когато разследвам случая, допълни още Рангел Рангелов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система