Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.07.2007 г.
Възобновяват разследването по показния разстрел на наркобоса Райко Кръвта
Нов КПП ще свързва Трънско със Сръбско
Възобновяват разследването по показния разстрел на наркобоса Райко Кръвта
Любомира ПЕЛОВА
   Пернишките дознатели съвместно с представители на прокуратурата възобновяват работата по затвореното заради изтекъл давностен срок разследване за показното убийство на един от най-големите наркобосове в Югозапада - Райко Василев, по-известен с прякора Райко Кръвта. Той бе разстрелян от упор на 12 октомври 2005 година в самия център на Перник, пред кафене "Емералд". Куршумите го покосиха докато пресичал улицата между заведението и комплекс "Струма" около 21,20 часа. По чудо тогава нямаше и други жертви, ранен бе само случайно минаващ по тротоара полицай от КАТ - София., живеещ в Перник. Убийците му избягаха с бяло "Ауди", откраднато от столична улица, което бе намерено ден по-късно опожарено в отбивка на ул."Софийско шосе" към пернишкия квартал Калкас. След неколкократно удължаване на срока, килърите така и не бяха намерени и делото бе затворено. 35-годишният Райко Василев бе спряган като ортак на Антон Милтенов - Клюна, говореше се, че е в топли отношения с друг показно разстрелян наркобос - Васил Горчев - Кьоравия, който също е перничани. Според добре осведомени полицаи обаче Кръвта не е бил близък с никого - бил е единак. Вземал е дрога от всички и е работил само за себе си.
Сега новият шеф на пернишката полиция комисар Димитър Шереметев възобнови издирването на килърите. Заедно с пернишките антимафиоти ще работят и колегите им от дирекциите в Благоевград и Бургас, както и столични следователи и представители на Главна дирекция БОП.
Това не е единственото дело, което ще бъде отворено отново, бе категоричен полицейският шеф. Извадени са досиетата на неразкрити престпълнеия от 1997 година насам. 51 стари престъпления вече са разкрити, уточни Шереметев.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система