Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.09.2007 г.
Новата учебна година събра кмет и педагози на традицонна среща
Косовар опита да отвлече наше момиче зад граница
Новата учебна година събра кмет и педагози на традицонна среща
Юлия КУЛИНСКА
   Непедагогическият персонал във всички общински пернишки училища ще получи 10-процентно увеличение на заплатите си, считано от 1 юли, независимо от ПМС да се вдигнат трудовите възнагражденията само на педагозите. Това стана ясно вчера на традиционната среща на представители на школата и на детските градини с кмета на Община Перник инж. Антоанета Георгиева. В нея взеха участие нейната заместничка Зоя Асенова, синдикални лидери, представители на НПО-та, училищни експерти от РИО и от общинската администрация. Здраве, здрави нерви и успехи пожела пернишкият градоначалник на просветниците. Това, което ни предстои през новата учебна година е едно голямо предизвикателство, което при всички случаи ще изправи учителската гилдия пред възможността да работи хем в условията на страна-членка на ЕС, хем в условията на двойния стандарт по отношение на финансирането в образованието, не само като работни заплати, но и като отделяне на процент от БВП на страната ни за него, каза кметът инж. Антоанета Георгиева. Тя призова учителите да се борят за извоюването на повече пари за просвета, които да залегнат като сума в бъдещия републикански бюджет за следвщата година и подчерта, че механизмът за финансиране през тази година е показал неефективност, но независимо от това в Пернишка община няма да се закриват училища през тази учебна година.
Към по-добро сътрудничество между Общината и РИО призова Зоя Асенова. Тя обеща, че няма да се закриват паралелки, ако за сформирането им не достигат един или двама ученика, но може да се наложи намаляване на броя на групите в детските градини. Трябва да бъде прекратено вкарването на заплатите на училищния персонал в издръжката на училищата, както беше през тази година, тъй като механизмът се аказа неработещ, каза още Зоя Асенова.
За въвеждането на неформална свободно избираема подготовка в школата, за диференцирането заплащане на учителския труд, за бъдещото финансиране на образованието в Общината говориха още учасгтниците в срещата вчера.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система