Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.10.2007 г.
Бивш пандизчия блудствал с осемгодишно момиченце в Радомир
След проверки на Здравната каса се налага пациенти да доплащат
Бивш пандизчия блудствал с осемгодишно момиченце в Радомир
Любомира ПЕЛОВА
   Криминалисти от радомирското РПУ разкриха блудство с осемгодишно момиченце. Детето е от ромски произход, от същия етнос е и престъпникът, посегнал на нежо, научи "Съперник".
В събота, около 21,45 часа в полицейското управление пристигнала уплашената майка на детето, която съобщила, че малкото момиче е изчезнало около четири часа след обяд и всички усилия да го открие до този момент са останали напразни. Жената уточнила още, че за последно малката е видяна да играе в градския парк. Криминалистите започнали веднага да издирват момиченцето, то обаче се прибрало само едва в неделя, към 9 часа сутринта.
В резултат на предприетите оперативно-издирвателни работи е установено че дедето е заведено в къща в радомирското село Негованци от 31-годишния Стефан Василев Стоянов от с.Градец, община Котел. Там пришълецът блудствал с малкото момиченце.
Престъпникът, посегнал на 8-годишното момиченце, пристигнал в Радомирско като дървосекач. Той имал зад гърба си богато криминало и съдебно минало. Познат е на полицията както с множеството си кражби, така и с управление на моторно превозно средство в нетрезво състояние, с други посегателства над малолетни и непълнолетни. Има няколко ефективни присъди, сред които и за изнасилване на непълнолетна, за кражби и обири. Полицаите го задържали в ареста на РПУ-то за 24 часа.
За драмата с малкото момиче е уведомена Районната прокуратура в града. Служителите на реда продължават разследването на случая. Обикновено, твърдят полицаи, схемата е проста - насилникът оглежда района, вижда, че детето е само и го подмамва с бонбони или друго лакомства, с обещание да го повози в кола. Възможно е така да е станало и в събота, когато 8-годишното дете е станало жертва на извратения ром.
В наше село такова нещо досега не се е случвало. Хората обаче са уплашени, защото доскоро дори вратите не заключваха, а през последните години много къщи опустяха и в тях се промъкват и цигани, и бездомници. Крадат на поразия. Наслагахме катинари и на портите дори. Вечер отвързваме и кучетата.Страх ни е да не посегнат и физически на някой от нас, старите хора. Май трябва и пушки да си намерим, та да се пазим, разказа пред "Съперник" един от най-възрастните жители на селото - 90-годишният дядо Боян Боянов.
Проблемът е в това, че подобни хора влизат в затвора, излежават някаква присъда, излизат на свобода и потъват из градовете или селата на България. С тях не се работи, те не се интегрират в обществото, не се поставят и под лекарски контрол, за да им бъде оказана специализирана медицинска помощ, включително и от психиатри и психолози и те отново посягат, насилвайки деца, твърдят пернишките криминалисти.



Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система