Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.10.2007 г.
Роднинският куршум все пак уби Най-колоритния пернишки рецидивист
Тройка от Кърждали и Хасково ще свири "Миньор" - "Янтра"
Роднинският куршум все пак уби Най-колоритния пернишки рецидивист
Любомира ПЕЛОВА
   Завчера, около 9 часа сутринта, в отделението за реанимация на пернишката болница почина най-колоритният пернишки рецидивист - 35-годишният Николай Александров , по-известен с прякора Ники Пора. Според завеждащ ОАРИЛ д-р Иван Евлогиев, най-вероятната причина за смъртта е травматичен панкреатит, получен вследствие на огнестрелната рана. Пора бе прострелян в корема от родния си вуйчо при скандал в семейната къща на ул."Граово" в Перник, избухнал в неделя, около 16,35 часа. Николай Александров се опита да съсече с брадва родния си вуйчо. 61-годишният бивш полицай Евстати Панев, за да се защити, извадил законно притежавания пистолет "Макаров", предпредил племенника си, че ще стреля. Въпреки това Пора продължил атаката със секирата. Панев стрелял веднъж, но изстрелът ранил в ръката майката на Александров - 67-годишната бивша медицинска сестра Агнеса Григорова и се забил корема на Ники Пора. Пернишките реаниматори извадиха далака му, изведоха го от коматозното състояние, но предупредиха, че положението му остава критично. Явно пораженията са се оказали фатални и този път животът напусна 35-годишния рецидивист.
Парадкосално е, че той остана жив въпреки направените над 17 опита за самоубийство, след като си ряза вените, опита да се обеси, трови се с хапчета, въпреки че имаше сериозни здравословни проблеми, обяви гладна стачка, излежавайки една от безбройните си присъди в Софийския затвор. Оцеля дори след скок от последния етаж на пернишката Съдебна палата преди около три години, когато се приземи върху павилион за вестници и списание и се отърва само с охлузвания, драскотини и някоя и друга синина. Адвокати, ангажирани със защитата на Пора по делата му, повечето за грабежи и кражби, но и за нанесена лека телесна повреда на полицай, твърдят, че опитите за самоубийство са причинени от клаустрофобия. Според съдебни експерти обаче Ники Пора е бил напълно здрав психически и всеки път е ставало дума само за инсценировка с цел избягване на присъда или по-леко наказание. Съседи на рецидивиста разказват, че той лестно изпадал в ярост, тормозел психически и физически близките си.
Продължава разследването на обстоятелствата около стрелбата, но след смъртта на 35-годишния Николай Александров срещу вуйчо му вероятно ще бъде повдигнато обвинение за непредумишлено убийство, извършено в условията на неизбежна самоотбрана.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система