Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.10.2007 г.
Стотици пернишки педагози блокираха Е-79 край Драгичево
"Миньор" среща "Беласица" в 1/16 финалите за купата на България
Стотици пернишки педагози блокираха Е-79 край Драгичево
Станислава БОЯНОВА
   "Всеки ден ще е така до победата", "Днес лъже нас, утре - Вас!", това бяха част от скандиранията на стотиците учители, които излязоха вчера на протестен митинг и блокираха пешеходната пътека на кръстовището край пернишкото село Драгичево на главен път Е79. "Ние стачкуваме не за нулева година за децата ни, а против нулев живот в страната ни" бе лозунгът, с който педагозите спряха движението на колите.
Стачкуваме срещу унижението на правителството, срещу нечуването на нашите гласове. Управляващите трябва да разберат, че ние сме единни, силни и искаме това което сме поставили като наши искания. Няма да отстъпим, мисля че достатъчно вече правихме компромиси. Исканията са ни 20% от 1 ноември, 20 % от 1 януари и 20 % от 1 юли. Досега договарянето с правителството е само на думи. Черно на бяло не сме видели нищо. Само когато се убедим, че министърът е поставил подписа си под документ, гарантиращ основните ни три искания, ще се върнем в класните стаи, бяха категорични пернишките педагози.
Според мен министър Вълчев е негоден да заема този пост, защото не уважава нашия труд, заяви Емил Стоилов, преподавател в Професионалната гимназия по облекло и туризъм.
24-ти ден учителите протестират, защото правителството до този момент не обръща внимание на исканията на протестиращите 100% учители в Перник. Затова дойдохме тук да ни видят, рискувайки да създадем напрежение и да настроим обществеността срещу себе си. Надяваме се, че най-сетне ще бъдем чути от правителството, каза председателят на СБУ към КНСБ Венета Миланова.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система