Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.11.2007 г.
Росица Янакиева е новият кмет на Перник, тя взе четирите хиляди гласа на Д.Колев
Най-възрастната перничанка гласува вчера
Росица Янакиева е новият кмет на Перник, тя взе четирите хиляди гласа на Д.Колев
Юлия КУЛИНСКА, Любомира ПЕЛОВА
   Росица Янакиева - кандидат-кметът на "БСП- ПБС -НЛ" се казва новият, тридесети кмет на Община Перник. Дамата успя да се пребори мъжки с опонента си на втория рунд на местните избори Димитър Колев, който на "първо четене" водеше с около 4 000 гласа.
Битката за вота беше наистина кървава, особено след като по всички национални електронни медии в продължение на три дни вървяха репортажи, свързани с изборния алъш-вериш в Перник.
На първия тур Димитър Колев от коалиция "Съюз за Перник" взе 14 764 гласа, следван от лявата Росица Янакиева с 11 691 гласа. Около 10 000 жители на общината дадоха вота си за синята Антоанета Георгиева. Големият въпрос беше къде ще отидат именно нейните гласове. Той бързо получи отговор, след като още в сряда дясната коалиция "Демократи за Перник" подкрепи човека на бизнеса Димитър Колев. Рамо му дадоха и хората на Бойко Борисов и Красимир Каракачанов. Изборът изглеждаше предрешен. Но само изглеждаше. Перничани се разгневиха от срамната търговия и изгониха търговците от храма на властта.
Не по-малко драматично се разви предизборният двубой в Радомир. Там на първия тур левият Красимир Борисов поведе срещу ексградоначалника Златко Стойчев. Гласовете обаче не бяха достатъчни, за да му спестят вчерашната битка. По обяд Златко Стойчев се хвалеше, че ще отнесе опонента си с 3:0. Прогнозата се оказа не съвсем достоверна, тъй като час след приключването на изборния ден везните на кантара се накланяха ту в една, ту в друга страна. В крайна сметка Краси Борисов беше този, който "отнесе" категорично противника и доказа, че поговорката за голямата дума и големия залък е валидна и днес.
Въпреки широката подкрепа, която получи човекът на БСП Сталин Стоев в Община Ковачевци - зад него освен БСП застанаха и НДСВ, БЗНС, ССД и "Атака", той загуби. Победата остана за досегашния кмет Йордан Стефанов от ПД "Социалдемократи", който след два успешни мандата ще кметува още един.
В Трън изненада, както се и очакваше, нямаше. Тук се повтори резултатът от първия тур. Човекът на ГЕРБ Станислав Николов категорично спечели срещу кметувалия три мандата социалист Александър Ненков. Това е и най-голямата победа за хората на Бойко Борисов в региона.
Екипът на "Съперник" благодари на зам.областния управител Методи Петров за отзивчивостта, професионализма и навременната информация по време на цялата изборна кампания.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система