Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.12.2007 г.
Заподозряната за кървавата катастрофа съдийка е карала с 3,05 промила алкохол
Бомба гръмна на тротоара
Заподозряната за кървавата катастрофа съдийка е карала с 3,05 промила алкохол
Любомира ПЕЛОВА
   Това заяви вчера директорът на ОДП комисар Шереметев
Не сме укривали информация, уважихме волята на прокуратурата случаят със заподозряната за убийство на пътя пернишка съдийка Виолина Личева да бъде коментиран едва след изясняването на всички обстоятелства по него и приключването на дознанието, заяви вчера директорът на ОДП в Перник комисар Димитър Шереметев.
Два автомобила са минали през тялото на 61-годишния Йордан Велев, който бе убит на първостопенен път І-6 Перник - София на 28 ноември т.г. Най-вероятно обаче за смъртта му е виновна съдия Виолина Личева от Районен съд в Перник, която при това е седнала зад волана пияна, съобщи директорът на пернишката полиция комисар Шереметев.
Както "Съперник" писа, перничанинът бе прегазен около 18 часа вечерта в района на пернишкия квартал Караманица, на около 400 м от бензиностнация "Лео". Велев е починал на място. Неизвестният тогава виновник за трагедията избяга от мястото на инцидента.
Директорът на ОДП в Перник комисар Димитър Шереметев съобщи, че вече е уведомена Върховна касационна прокуратура, Главна прокуратура и Министерство на правосъдието, за това, че сред заподозрените има и пернишки съдебен магистрат.
Според комисар Шереметев най-вероятно автомобилът на Личева - джип "Сузуки Самурай" е колата - убиец на 61-годишния мъж. За това говорят находките по автомобила - мозък, кръв, части от тялото и дрехите на загиналия, открити и иззети при огледа на автомобила още вечерта на 28 ноември.През трупа на перничанина е минал и автомобил "Мерцедес С 180". Той обаче е прегазил вече мъртъв човек, при това водачът е спрял, за да види какво става и едва след това си е тръгнал. Вечерта след произшествието е проверен и трети автомобил, но е изяснено категорично, че водачът му няма отношение към трагедията.В дирекцията на полицията вчера са получени резултатите от изследването за алкохол на съдия Личева и водачът на мерцедеса. Докато собственикът на немското возило се оказал чист, при пернишката магистратката резултатите са потресаващи - между 2,98 и 3,08 промила алкохол. Разликата в резултатите се дължи на факта, че изследването е направено в две независими една от друга лаборатории - едната е на пернишката ОДП, другата - в НИКК - София. Това означава, че преди да седне зад волана Личева е изпила твърде много алкохол, поясниха пътни полицаи. Чакат се резултатите от трупната проба за алкохол на загиналия.
Действахме бързо и адекватно, е категоричен комисар Шереметев. Веднага след получаване на сигнала за кървавия пътен инцидент, полицията предприема спешни заградителни мероприятия. Разпитани са шестима свидетели на инцидента, които са дали описание на автомобилите, преминали през района. Проверка в информационния масив на МВР показала, че първата коля, която може би е прегазила 61-годишния мъж е на съдия Личева. Още при първия оглед на джипа били открити находки, показващи пряко участие в пътния инцидент. Личева отказала обаче да разговаря със служителите на реда, което наложило да бъде посетена лично от зам.директора на ОДП Кирил Стоилов, който след проведения личен разговор успял да уговори съдийката да се яви лично с него в ОДП, поясни комисар Шереметев.
Срещу нея все още не повдигнато обвинение, тъй като не е приключило разследването. Чакат се резултатите от химически, автотехнически и други експертизи. Вещите лица, които ще работаят по случая, ще бъдат от столицата, за да се избегне всякакво пристрастие по случая, който вече е взет на наблюдение от Върховна касационна прокуратура., заяви шефът на пернишката полиция.
Засега е установено категорично, че човекът е бил жив към момента на прегазването, поясни още той. Йордан вероятно се е опитвал да прескочи мантинелите на пътя, вдигал е ръка и е махал към шофьорите. Дори да го е ударил друг автомобил, човекът е бил жив до удара от джипа, който буквално го помлял, поясни комисар Шереметев. Драмата е можело да бъде избегната, ако употребилата алкохол пернишка магистратка не е предприела маневра за изключително рисково тройно изпреварване, при което помела пешеходеца и напуснала мястото на инцидента. Остават отворени много въпроси: защо не е спряла, за да види какво се случва, евентуално да помогне на пострадалия, защо едва след като се прибира вкъщи започва да звъни на колеги, близки, дори в дежурната оперативна част на полицията, че при бензиностанция "Лео" има труп на прегазен мъж при това повече от час след катастрофата, когато полицията вече работи по случая? Отъде изобщо знае, че става дума за труп? Продължаваме да търсим отговорите, заяви комисар Шереметев. Въпреки че почти категорично е доказано, че съдия Личева е виновна за жестоката катастрофа, разследването все още не е приключило, води се дознание срещу неизвестен извършител, допълни той.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система