Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.12.2007 г.
На отворените очи на Темида разчитат възрастните от Патронажа
"Топлофикация" се договори с фирмите, извършващи топлинно счетоводство
На отворените очи на Темида разчитат възрастните от Патронажа
Юлия КУЛИНСКА
   При конкурса за избор на фирма е проявено грубо пристрастие
Трябва сериозно да се завиши контролът от страна на Общината по отношение качеството и количеството на предлаганата в Домашния социален патронаж храна, каза кметът Росица Янакиева. При провеждането на конкурса за фирма, който да извършва тази услуга има проявено грубо пристрастие, което накърнява справедливостта на другите участници и те с право се жалват в съда, категоричен е зам. кметът проф. д-р Боян Боянов. Това ни дава повод да мислим, че Темида е с отворени очи и че резултатите от проведената напревара ще паднат. Например не е спазено едно от условията, фирмата на наема персонал с опит, която да извършва услугата. Формата "Лучия Стоянова" няма такъв. Много от другите изисквания са пренебрегнати при определянето на победителя в конкурса. Продължавам обаче да отстоявам принципа, че такъв вид дейности не са специфични за една общиннска администрация. Затова възниква и потребността от възникване час по скоро на различните форми на публично-частно партньорство, а те са да се предоставят подобни услуги на гражданите, на обществото в ръцете на специализирани търговски дружества. Проблемът е в това как това да се извърши справедливо. Не може ние да пристъпим към изпълнение на решението на предишната администрация, защото няма решение на ОбС с нормативен акт за нова структура на администрация, а "де факто" конкурсът води до промени в структурата. Подобна правна и административна каша може да забърка добър "специалист" и той, за съжаление, го е направил. Изходът е да се организира издържан конкурс и ще възложим на търговско дружество д поеме социалните услуги, като от страна на общинската администрация се остави контролно звено, което да осъщуствава връзката между обществото и изпълнението на услугата, каза още проф. д-р Боян Боянов.
Общината е провела конкурс за възлагане на обществената поръка преди изтичането на срока на стария договор, който изтича на 31 декември 2007 година, обясни още кметът Росица Янакиева Дори при неизтекъл договор е подписан такъв с фирмата "Лучи Стоянова", която е спечелила надпреварата. Останалите двефирми, които са се явили на конкурса са завели дело, което е отложено за януари. Но съдебната процедура не спира изпълнението на решението. Водим разговори с фирмата, спечелила надпреварата за подписването на анекс, с който да се променят условията, при които е подписан той. По наша иницатива беше направена проверка от страна на РДВСК, която не е констатирала драстични нарушения по отношение на качеството и количеството на предлаганата храна, каза още градоначалникът.
Репортерска проверка обаче показа, че във времето почти нищо в ДСП не се променило. Възрастните хора продължават да се оплакват от качеството и количеството на храната. Те твърдят, че няма специални ястия за хората, болни от язва, от диабет и от други хронични заболявания. Готви се със силни запръжки, с маргарин, а блюдата са еднообразни. От месеци се предлага само пилешко месо и кайма. Недостатъчно е количеството на сухата храна през уикендите, липсват пресни плодове и зеленчуци. Според запознати с делата на ДСП консултантантът по хранене, който "дерижира" менюто, няма документ за небходимата правоспособност. Единственото хубаво е, че вече храната се доставя навреме. Много са все още неизвестните в уравнението "ДСП", но те май едно по едно започват да отпадат. Сега погледите на възрастните ни майки, бащи, баби и дадовци са вперени в новия кмет на Общината с надежда, че желанието им за повече внимание ще се сбъдне...
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система