Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.12.2007 г.
Инспекторатът отвори приемна за зрелостници
Хванаха вещо лице взело подкуп от 400 лева
Инспекторатът отвори приемна за зрелостници
Станислава БОЯНОВА
   Всяка сряда в Регионалния инспекторат по образованието ще има отворена приемна, където експерти ще отговарят на въпроси, свързани с провеждането на държавните зрелостни изпити, информира началникът на РИО Ваня Коконова. Инициативата започва от тази седмица и ще продължи до провеждането на матурите. Приеманата ще бъде на разположение на ученици, родители и учители, които се интересуват от провеждането на изпитите. Тя ще бъде отворена от 10 до 12 часа и от 15 до 17 часа, уточни Коконова.
Първият зрелостен изпит е на 1-ви юни по български език и литература, вторият задължителен изпит е на 3-ти юни. За него зрелостниците ще имат право да изберат по кой предмет искат да се явят, като в списъка са включени - математика, чужд език, философски цикъл, история и цивилизация, география и икономика, физика и астрономия, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда. От 4 до 10 юни пък ще се проведе допълнителният изпит по желание на ученика. Тези, които не успеят да се явят или пък имат слаби оценки ще могат да се явят на поправителна сесия, която ще бъде през есента. На 1-ви септември ще бе изпита по БЕЛ, на 2-ри септември ще бъде вторият задължителен изпит, а от 3 до 10 септември ще бъде изпита по желание на ученика.
Според нормативната уредба на просветното министерство до 15 януари всички директори на училища, в които имат зрелостници, са длъжни да направят информационна кампания за предстоящите държавни зрелостни изпити.
Всички изпити ще бъдат в тестова форма, както бяха пробните матури. Ще има и въпроси с отворен отговор, където зрелостниците ще конструират текст или ще решават задачи, поясни Коконова. Тя допълни, че резултатите от изпитите ще станат ясни до 15 юни, а до 25 юни ще бъдат издадени дипломите на завършващите.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система