Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.01.2008 г.
4,4 милиона лева е инвестицията в новата сграда на Първо РПУ
Здраве и повече бебета си пожелаха в Родилно на Бабин ден
4,4 милиона лева е инвестицията в новата сграда на Първо РПУ
Любомира ПЕЛОВА
   Вътрешният министър Румен Петков и кметът Росица Янакиева направиха първата копка
Вчера вътрешният министър Румен Петков направи първа копка на новата сграда на Първо РПУ в Перник. Сред гостите за тържеството тук бяха още депутатите от "Коалиция за България" Ангел Найденов, Ненко Темелков и д-р Симеон Василев и от НДСВ Теодора Дренска, Главен комисар Красимир Петров - директор на ГД "Гранична полиция", областният управител Иван Димитров, кметът на Община Перник Росица Янакиева, председателят на ОбС Добри Митрев, Елена Николова - зам-председател на Окръжния съд, окръжният прокурор Пламен Найденов, Юлиян Димитров - директор на Областното следствие,кметове на общини и др. Първо ПУ е основна структурна единица в щата на ОДП - Перник. То обслужва почти 70 000 жители от 26 квартала на Перник, град Батановци и 14 села, работейки почти по две трети от заявителския материал на ОДП. Казвам тези цифри, за да подскажа, че решаването на битовото устройване на управлението, ще доведе до подобряване условията на работа на целия състав на дирекцията и на крайните резултати. Още веднъж благодаря на всички, които имат отношение към реализирането на този проект. Нека си пожелаем изграждането на новата сграда на Пръво РПУ да повлече крак за цялостно подновяване на сградния фонд на ОДП, каза комисар Димитър Шереметев, директор на ОДП. Той припомни, че изпълнителите на обекта са се ангажирали сградата да стане готова в максимално кратки срокове
След тържествения водосвет, отслужен от свещениците в централния пернишки храм "Св.Иван Рилски" Борис и Николай, вътрешният министър Румен Петков заедно с кмета на общината Росица Янакиева направи първата копка на сградата, за която МВР осигури 4,4 милиона лева.
Пернишката дирекция е една от най-тежките в страната, което обуслови засиленият й със 112 хиляди лева бюджет през 2007 година. МВР инвестира и 130 000 лв компютризацията на пернишката ОДП, осигури още 102 хиляди лева за въоръжението на състава. Това говори много ясно за оценката, която МВР дава на работата на състава, каза още вътрешният министър.
Той припомни, че до средата на февруари в Пернишка община ще бъде въведена системата за видеонаблюдение, която се финансира от общината и МВР по линията на пубулично-частното партньорство. Така не само ще се гарантира спокойствието на гражданите, видеонаблюдението ще направи по-ефектиивна работата на органите на реда при разкриването на престъпленията. След Перник подобони системи ще заработят и в Дупница и други градове на страната, поясни вътрешният министър.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система