Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.01.2008 г.
Изложба с публикации от периодичния печат, показват хронологията на фестивала
Искат закриването на Домашения социален патронаж в Перник
Изложба с публикации от периодичния печат, показват хронологията на фестивала
Станислава БОЯНОВА
   "Маскарадните игри - древен обичай и неповторимо зрелище" е мотото на изложбата, която бе открита вчера в голямата читалня на Регионалната библиотека "Светослав Минков". Тя е част от предпразничните прояви на XVII Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва 2008".
В експозицията са наредени публикации, излизали в периодичния печат през периода от 1966 до 2008 година. На практика те показват хронологията на провеждането на фестивала от първото му до предстоящото му 17-то издание. Сред статиите в изложбата е наредена и тази на бащата на фестивала - Данчо Николов, който е бил началник отдел "Култура и изкуство" към Окръжен народен съвет.
В тази инициатива сме се опитали да представим емоциите, богатството и символиката на автентичната маскарадна обередност, както и по-важните етапи от развитието на фестивала, каза директорът на пернишката библиотеката Росица Симеонова. Част от изложените материали са от вестник "Димитровско знаме", списанията "Художествена самодейност", както и от по-новите издания - двата местни вестника: "Съперник" и "Градски вестник", "Граовски новини", националните вестници: "Труд", "24 часа" и "Стандарт". Статии за фестивала са изложени и от авторитетните издания "Везни" и "Български демократически преглед".
Атракция на изложбата е и богатия снимков материал, който показва екзотиката и колорита на българските групи, участващи във фестивала. Наредени са и много книги, сред които автори се нарежда нашата съгражданка Цветана Манова, Ирена Бокова и Георг Краев.
Експозицията ще остане наредена до 28 февруари и аз искрено се надявам, че това ще бъде нашия малък принос към общото празнично настроение и към заслуженото ни самочувствие на перничани, сподели Росица Симеонова.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система