Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.02.2008 г.
Безлихвен заем от 4,25 милиона лева иска пернишката градоначалничка
Нужно е оптимизиране на цялата система
Безлихвен заем от 4,25 милиона лева иска пернишката градоначалничка
Любомира ПЕЛОВА
   Наследеният борч от над 10 милиона лева - една трета ог годишния бюджет
Любомира ПЕЛОВА
Пернишкият градоначалник Росица Янакиева иска местните минипарламентаристи да дадат съгласието си за безлихвен кредит от Министерство на финансите. Парите са спешно необходими за покриване на част от старите дългове, натрупани по време на мандата на предшественичката й Антоанета Георгиева в размер на близо 10 милиона лева. Въпреки че до края на 2007 година новата управа е успяла да разплати част от старите сметки, появявят се нови фактури, които в крайна сметка оформят борч от 10 650 000 лв. Дългът е колкото една трета от годишния общински бюджет. Това
прави Перник общината с най-големи задължения в цялата страна, стана ясно още в края на 2007 година. Сега безлихвеният заем е нужен спешно, защото някои от кредиторите вече са завели съдебни искове срещу местната управа.
Бившата кметска управа е "забравила" да плаща за консумираната топло и електроенергия, питейна вода, горива, доставени за отоплението на училища и детски заведения. Не е плащано за сметосъбирането и сметоизвозването, за озеленяване и ремонтни дейности. Над 80 са доставчиците, които също си търсят дължимото от местната управа. Въпреки че финансовото министерство четири пъти е предоставяло целеви средства за погасяване на натрупаните задължения, до края на мандата си бившата общинска управа не е изчистила нито лев от тях. Тепърва ще бъде изяснявано къде са отишли парите, но сега кредитът е спешно необходим, за да може новата администрация да поеме глътка въздух, погасявайки поне 40 - 45 процента от наследените стари борчове, поясни кметът Янакиева. Тя уточони още, че безлихвеният кредит трябва да бъде погасен в рамките на тази финансова година.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система