Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.02.2008 г.
Водят с белезници в съда мъж, блудствал с 14-годишно девойче
За втори път стрелба срещу бащата на Райко Кръвта
Водят с белезници в съда мъж, блудствал с 14-годишно девойче
Любомира ПЕЛОВА
   Подсъдимият е с мярка за неотклонение "задържане под стража"
Пернишкият Окръжен съд вчера даде ход на делото срещу 53-годишен перничанин, блудствал с 14-годишно момиче. Подсъдимият бе доведен с белезници, упражнена му е мярка за неотклонение " задържане под стража", защото според окръжния прокурор Николай Цветков, това е единственият начин да бъде принуден да се яви пред съда.
Пострадалата Венцислава Йоргова вчера бе конституирана и като частен обвинител срещу гаврилият се с нея Тошко Стоилов Тодоров от пернишкия кваратал Църква.
Драмата се е разиграла на 10 юли 2005 година, когато 14-годишното девойче гостувало на баба си. Прибирайки се към къщи, на улицата го спрял Тодоров и го поканил на кафе. Пострадалата заяви пред съдебния състав вчера, че отказала, но възрастният мъж я дръпнал за ръката и я вкарал насила в дома си. След като изпило кафето, девойчето се опитало да си тръгне, но Тодоров не позволил.
По време на принудителното "гостуване" в дома на подсъдимия бил и негов приятел - Кирил Рнгелов/52 г./ . Мъжете се черпили с алкохол, по някое време пияният Кирил заспал, а подсъдимият извършил блудствени действия с момичето, заплашвайки го, че ако не се съгласи доброволно, ще пусне да го насилят 20 мъже, които чакат пред затворената врата на къщата.
Венцислава преди това вече е била жертва на изнасилване и ставащото в момента събудило старите кошмари, които почти я парализирали от ужас. В следобедните часове все пак момичето успяло да се обади на тел.166 и да алармира полицаите за случващото се. За съжаление не успяла да каже адреса, защото паднал мобилния й телефон. Късно вечерта все пак успяла отново да се свърже с дежурния на телефона и да съобщи къде се намира. Пристигнали две автопатрулки, служителите на реда измъкнали девойчето през прозореца, закопчали и откарали най-напред в отрезвителя пияния Тодоров и аверът му Кирил Рангелов. На следващия ден започнали и разпитите.
Изключително тягостна бе атмосферата в съдебната зала. Венцислава, която в момента е 17-годишна, тежко преживя за втори път случилото се и се наложи да бъде дадена почивка, за да се успокои и да дойде на себе си пострадалата.
Приети бяха комплексните психолого-психиатрични експертиза на Тодоров и Венцислава, според които и двамата нямат психични отклонения. Разпитани бяха десетки свидетели, сред които и част от служители на реда от 2-ро РПУ, действали за освобождаването на момичето преди 2 години.
Свидетели на подсъдимия твърдяха, че Венцислава сама е отишла в дома на Тодор ден преди инцидента и е пила с него кафе. Пак сама е повторилаа визитата и на 10 юли 2005 година. Според тях вратата не е заключвана, но според показанията на полицаите е приложена сила, за да бъде отворена.
На следващото съдебно заседание, насрочено за 27 февруари, ще бъдат разпитани и останалите криминалисти от 2-ро РПУ, участвали в освобождаването на Венцислава. Ще бъдат направени опити да бъде открита и бивша наемателка на подсъдимия, която също е била в дома на Тодоров в деня на инцидента. Срещу 53-годишният Тошко Тодоров прокуратурата повдигна обвинение по чл.150 от Наказателния кодекс, гласящ: " Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила или заплашване, чрез използуване на безпомощното му състояние или чрез привеждането му в такова състояние, се наказва с лишаване от свобода до шест години, а в особено тежък случай - с лишаване от свобода от две до осем години."
Подсъдимият вече има изтърпяни ефективни присъди, през 80-те години насилил дори собствената си майка след пиянски запой, уточниха от прокуратурата.




Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система