Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.02.2008 г.
Масови разпити на кримиконтингента заради стрелбата в Батановци
Над 400 болни годишно се лекуват в психиатричното отделение на болницата
Масови разпити на кримиконтингента заради стрелбата в Батановци
Любомира ПЕЛОВА
   Раненият е преместен в столичния институт "Пирогов"
Създадената спешно специализирана група с антимафиоти, криминалисти, следователи и прокурори часове след второто покушение срещу бащата на показно разстреляния наркобос Райко Кръвта работи почти денонощно, съобщи директорът на пернишката областна дирекция "Полиция" комисар Димитър Шереметев. Вървят разпити на целия криминален контингент, издирват се определени лица, обработва се постъпващата първична информация, свързана с потециални заподозрени. Работим по всички възможни версии за опита за убийство, но е твърде рано още да се правят каквито и да било заключения, заяви комисар Шереметев.
Според криминалисти една от най-вероятните причини за стрелбата срещу 64-годишния Васил Станков - бивш златар, в момента търговец на едро и съсобственик в четири четири фирми, в две от които съсобственици са братът на Райко - Румен и синът на показно разстреляния наркобос - Марио, са преразпределението на наркопазара специално в кв."Изток". Станков е нарочен и покушенията срещу него са поръчкови, са убедени разследващи. Вероятно на пазара е излязъл нов играч, който иска да изтласка компрометираните след масовите арести и заведените срещу тях дела две местни банди, делили доскоро пазара на наркотици, особено на хероин, в Перник. Напоследък се заговори, че в града са се появили "клиенти" и на и най-скъпият наркотик - кокаина. Засега обаче няма никакви доказателства, че бащата е поел "бизнеса" на сина си, твърдят топполицаи.
Работи се и по версията за евентуална връзка с "черното тото".
През март 2006 година пернишките антимафиоти разбиха третата престъпна мрежа, подбиваща дейността на "Еврофутбол". Арестувани бяха двама букмейкъри, единият от които бе братът на Райко Кръвта 41-годишният Румен Василев Станков. В дома му и в жилището на втория задържан тогава Борислав С., бяха открити тефтери с описани залагания, оборотни пари, листчета с прогнози и други пособия, звързани със залаганията. Освен резултатите от футболните мачове, са разигравани и времето на първия гол, междинните точки от двете части. "Черното тото" в Перник се е въртяло повече от година, инфоромираха тогава от ОДП. Играта носи чиста печалба от 25 до 70 000 лв на организаторите й, които не плащат никакви такси и лицензи. Букмейкърите вербували потенциалните си клиенти в шест централни градски кафенета, подмамвайки ги с добри печалби, тъй като коефициентите от нелегалния тотализатор са били с една десета по-високи от тези на "Еврофутбол". . Играчите, сред които имало и много столичани, попълвали оригинални фишове на лицензирания букмейкър, после ги предавали на ръка или изпращали SMS. Залаганията почвали от петнадесетина лева, но достигали в отделни случаи до 5000, съобщиха тогава криминалисти.
Нелегалният хазарт става все по-апетитен залък за мафиотските структури. Печалбите от него са бързи, лесни, а наказанията - меки. Тенденцията е наркобосовете да се ориентират все по-мощно към черното тото. Първо, това е прекрасно средство за изпиране на парите от трафика на дрога. Второ - в сравнение с присъдите за хероин за нелегален хазарт те са направо смешни. Трето, в момента няма дори и полицейски отдел, който да се бори с мрежите за залози на черно и прането на пари чрез тях.
Пернишките криминалисти не подценяват и възможността двете покушения срещу Васил Станков да са свързани по някакъв начин с бинзеса му.
При първата стрелба през 2006 година той се отърва само с драскотини по бузата и главата, където куршумите бяха го "облизали". При инцидента в понеделник сутринта обаче смъртта направо е дишала във врата му в прекия и преносния смисъл на думата. Куршумът, изстрелян от пистолета на килъра, е пронизал шията на милиметри от сънната артерия, минал е зад гръкляна без да засегне нито един жизнено важен орган. Вечерта завчера 64-годишният Васил Станков е преместен в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" в столицата, информираха медиците от пернишката болница. Състоянието му е било тежко, но вчера сутринта вече е било стабилно, може да се каже, че бащата на Райко Кръвта е "прескочил трапа", заявиха от ОДП - Перник.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система