Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.02.2008 г.
14 години затвор за пияната шофьорка, убила на място трима младежи
Планира сe подобряване на състоянието на централния гробищния парк
14 години затвор за пияната шофьорка, убила на място трима младежи
Любомира ПЕЛОВА
   Съдът я лиши от право да управлява МПС за 16 години
14 години лишаване от свобода при общ режим на изтърпяване, е наказанието, което Пернишкият Окръжен съд наложи на 42-годишната Живка Илиева Боянова, убила при катастрофа трима младежи.
Трагедията се разигра на 18 юни миналата година на вътрешноградската магистрала в Перник. В пияно състояние Боянова прелетя с автомобила си през мантинелата, сряза тавана на насрещно движещия се "Мерцедес" и буквално обезглави трима от пътуващите четирима младежи в колата. Тогава на място загинаха Светослав Йонев /23 г./, София Костадинова /19 г./и Александра Ненова /19 г./. По чудо оцеля Марио Димитров /21 г./. Проверката с дрегер е отчела 2,86 промила алкохол в кръвта й, химичният анализ е отчел 2,4 промила, стана ясно на вчерашното съдебно заседание. И поисканата от защитата независима тройна съдебно-техническа експертиза доказа, че Илиева се е движела със скорост 121 км в час при допустими на този участък от пътя 50 км. Оспорената от адвокат Стефан Първанов на предишното съдебно заседание формула за изчисление на скоростта на проф. Станимир Петков, включена и в университетските учебници, се оказа не само вярна, но и единствената, по която може да се направи това.
13 години ефективно лишаване от свобода поиска вчера за пияната Илиева представителят на държавното обвинение - прокурор Светлана Фотева. Квалификацията "деяние с особено висока степен на опасност" бе оспорено от защитата. Адвокат Първанов поиска тя отпадне, тъй като според него Илиева има чисто съдебно минало, осъзнава сериозността на деянието си и страшните последици от него, съжалява за постъпката си, разкайва се искрено и няма други наказания за шофиране в нетрезво състояние, поради което наказаниео на Илиева трябва да бъде в параметрите 3 до 10 години лишаване от свобода. При определяне на наказанието защитата поиска да бъде взето предвид и влошилото се здравословно състояние на пияната шофьорка, както и фактът, че тя сама гледа онкологично болната си майка.
Председателят на съдебният състав Бисер Петров обаче прецени, че шофиране в нетрезво състояние при скорост 120 километра в час, с автомобил, в който е пътувал и собствения син на подсъдимата - непълнолетния Радостин, фактът, че в резултат на кървавата драма на вътрешно-градската магистрала и той е получил средна телесна повреда и най-вече това, че при извършеното по непредпазливост деяние има трима загинали, дават основание квалификацията да остане и наложи 14 години ефективна присъда на Илиева, лиши я и отправото на управлява 16 години автомобил.
Присъдата е по чл.343 ал.3 от НК. Тя подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд и адвокатът на тройната убийца заяви, че ще го направи.
В съдебната зала вчера бяха родителите на Светослав и София. Бащата на младежа не издържа при излагането на кървавите подробности около нощта на трагедията и разплакан избяга от залата. Трите почернени семейства , погребали децата си в затворени ковчези, не предявявиха искания за кръвнина. Те настояваха само за справедливо възмездие за отнетия жестоко живот на рожбите си.
Получавайки последна дума вчера, Илиева пророни само:"Виновна съм.Съжалявам..."

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система