Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.03.2008 г.
Вещите лица за пореден път провалиха докторското дело
Готов проектът за реконструкция на крепостта
Вещите лица за пореден път провалиха докторското дело
Любомира ПЕЛОВА
   Сега пък били ангажирани със студентска сесия
Вещите лица по т.н. докторското дело срещу двамата медици от радомирската общинска болница - д-р Цветан Георгиев и д-р Стефан Илиев, отново не се явиха и за пореден път провалиха работата по същество по делото. Този път светилата от УМБАЛ "Александровска" уведомиха писмено съда, че не могат да присъствата на заседанието заради поправителна студентска сесия.
Не се яви и единият от подсъдимите - хирургът д-р Стефан Илиев, който бил с обострен радикулит. Решено бе следващото заседание срещу ВрИД директор на болницата в Радомир д-р Цветан Георгиев, който е и общински съветник и хирургът Стефан Илиев да бъде на 27 март.
Двамата са обвинени за причинена по непредпазливост смърт на пациент, който според роднините му бил изписан преждевременно от болницата заради липсващи редовни здравни осигуровки. След няколко дни мъжът издъхнал на път към друго здравно заведение. Призованите свидетели и вчера не можаха да бъдат разпитани, защото в обвинителния акт изрично е записано, показанията да се дават в присъствието на експертите, за да могат те да преценят дали имат вина хирурзите. Обвинението срещу лекарите е по чл. 123, ал. 1 от НК за немарливо изпълнение на служебните задължения, предвиждащ до пет години затвор. Според аутопсията смъртта е настъпила следствие остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност от тромбози, причинени от патологични промени в коремната кухина и перитонит.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система