Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.03.2008 г.
Педофил уби 15-годишно момиче и рани две други деца в Трън
Убиецът три пъти е лежал в затвора за изнасилване
Педофил уби 15-годишно момиче и рани две други деца в Трън
Любомира ПЕЛОВА
   Пострадалите са настанени за лечение в пернишката болница
Шестдесет и седем годишният трънски бизнесмен Асен Илиев уби с пушка 15-годишно момиче от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Иглика" в граничния град. Протреляни са още две деца - 12-годишният Емил Павлов, който е улучен в дясната ръка, близо до рамото, а 15-годишната Клара Христова е с огнестрелна рана в китката. Убитото момиче Лиляна Тодорова е било с леки умствени затруднения.
Стрелбата е станала на улицата вчера сутринта. Кметът на града вчера е пътувал към Велико Търново и веднага след като бил информиран за разигралата се трагедия, се е върнал обратно.
Името на бизнесмена Илиев, който държи кафене срещу сградата на РПУ в Трън, бе забъркано и в педофилски скандал миналата година. От ОДП информираха, че убиецът - самоубиец е криминално проявен, лежал е в затвора, срещу него са водени няколко дела, трябвало е да застане пред съда в близките дни по обвинение за блудство с момиче от дом "Иглика".
Илиев е стрелял със законно притежавана ловна пушка. След стрелбата той е избягал от мястото на престъплението и се е самоубил. Мъжът не е от персонала на Дома за деца. Застреляното като животно вчера момиче е от многодетно семейство и е било оставено в дом "Иглика" за осиновяване.
След оказаната им първа помощ в Трън, двете ранени деца са транспортирани и настанени в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник. Правят им се изследвания, за да бъде взето решение за най-правилното им лечение по-нататък. От резулутатите ще стане ясно дали ще е нужна и хирургична интервенция или ще продължи консервативното лечение. Засега състоянието на Клара и Емил е стабилно, няма опасност за живота им, но има риск от последваща инфекция, която сериозно можее да застраши здравето на простреляните деца, не крият притесненията си пернишките медици.
В дом "Иглика" в момента се отглеждат 27 деца на възраст между 12 и 18 години, педофилът никога не е работил в социалното заведение, потвърди и областният управител Иван Димитров, който също се ангажира със случая.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система