Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.03.2008 г.
Четирима обгазени с хлороводород,трима под наблюдение в реанимация
За пръв път в Перник - ромите със здравен медиатор
Четирима обгазени с хлороводород,трима под наблюдение в реанимация
Любомира ПЕЛОВА
   Трудовата злополука станала в "Караманица" вчера
Четирима перничани бяха обгазени, най-вероятно с хлороводород при огневи работи в Перник. Драмата се е разиграла на базата за събиране на старо желязо в пернишкия квартал "Караманица". Тя е собственост на фирма "Лео 96" наместния бизнесмен Петър Стоименов.
Около 8, 30 часа вчера 30-годишният работник Йордан Аспарухов започнал да реше два варела, докарани в базата предишната вечер от негов близък роднина. Смятало се, че металните съдове са празни. За първия това се оказало вярно. При срязването на втория обаче, според разказа на младия мъж, във въздуха излетял облак задушлив газ със специфичната миризма на хлор, който силният вятър отвял към намиращото се в непосредствена близост със скрапобазата кафене. От опасния газ започнли да се задушават самият Йордан и три от клиентките в заведението. Стоименов веднага алармирал Бърза помощ, пристигналите линейки откарали пострадалите в общинската болница. В реанимация с оток на дихателните пътища заедно с Аспарухов са настанени и Магдалена Алексива на 45 години и 60-годишната Цветанка Радоилова. Четвъртата пострадала - 29-годишната Димитрина Борисова заявила, че се чувства добре и се прибрала вкъщи.
Пострадалите в момента са в стабилно състояние, заяви лекуващата лекарка д-р Саша Велкова. При обгазяванията с хлор и съединенията му, а в случая най-вероятно става дума за хлороводород, има реална опасност от появяващи се по-късно усложнения, затова тримата са поставени под активно наблюдение.
Тепърва ще се изяснява откъде са дошли металните съдове, както и вида на газа. Пристигналите на място заедно с кмета на общината Росица Янакиева екипи на РИОСВ, РИОКОЗ и Гражданска защита не са могли да измерят концентрацията и да кажат точно за какво вещество става дума, тъй като силният вятър го е разнесъл много бързо и всички заключения засега се правят само на базата на разказите на пострадалите. Следователи и инспектори на РИТ и НОИ работят по инцидента, подробностите са в процес на изясняване. Според специалисти става дума за нарушени правила на безопасен труд - рязан е неправилно затворен съд преди да бъде изяснено празен ли е бил той или е имало остатъчни вешества.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система