Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.04.2008 г.
Мургава инсценира опит за самоубийство пред съда
Трима пернишки парапланеристи с точки за световната купа
Мургава инсценира опит за самоубийство пред съда
Любомира ПЕЛОВА
   Жената, според полицията, е от джебчийски род в Драгичево
Мургава "дама" от джебчийски, според директора на ОДП комисар Димитър Шереметев, род от пернишкото село Драгичево, опита навръх Международния ден на ромите вчера да изнуди пернишката прокуратура. Вчера Йорданка Георгиева се явила при дежурния прокурор и настървено заявила, че на часа трябва да бъде върната вкъщи 14-годишната й дъщеря. Мургавелата дни това продала щерка си на 24-годишен мъж от селото. По неофициална информация на държавното обовинение, Йорданка вече веднъж е продавала според ромския обичай непълнолетното момиче. То явно не харесало съпруга и само се прибрало в семейното гнездо. Сега обаче категорично отказало да се върне у дома, дори заплашило близките си, че ако продължават с опитите да си го вземат обратно, ще продаде и къщата в Драгичево, която се водела на името на момичето.
Може би страхът девойчето наистина да не приведе в изпълнение заканата си за дома в Драгичево накарал Йорданка вчера да забрави празника и да хукне в прокуратурата. От държавното обвинение не изключват и възможността майката да не е получила цялата сума, за която е продала девойката и затова да се опитва да си я върне или пък да е намерила по-паралия зет и затова да се бори с нокти и зъби за 14-годишното момиче.
След като от държавното обвинение обяснили на Георгиева, че не е в правомощията им да решат на часа въпроса, тъй като това може да стане само ако става дума за дете в кърмаческа възраст, но ще информират социалните работници, Йорданка излетяла от сградата на съда,крещейки истерично ругатни и заплахи и поляла жилетката си със спирт, после й драснала клечката. Когато дрехата почнала да гори, тя набързо я захвърлила на тротоара. Охраната на съдебната палата извикала линейка, съобщили и в полицията за случващото се. За минута пристигнал и специализиран автомобил на Пожарната.
Йорданка е прегледана в ЦСМП и е освободена.
По случая е образувано досъдебно производство за опит за самоубийство, обясни районният прокурор на Перник Бисер Ковачки. За момичето са уведомени и социалните работници, които поемат случая с 14-годишното девойче.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система