Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.05.2008 г.
"Инфрастрой 2001" вложи 2,5 милиона лева собствени пари в пътни ремонти
Проблеми с пътното строителство заради спрените пари по еврофонд
"Инфрастрой 2001" вложи 2,5 милиона лева собствени пари в пътни ремонти
Любомира ПЕЛОВА
   "Републиканска пътна инфраструктура" - длъжник към пернишкото дружество
Напредва сериозно ремонтът на деветкилометровата отсечка на шосето Божурище, Софийска област - село Бабица, Брезнишка община, показа вчерашната проверка на областния управител Иван Димитров по трасето. В нея участваха и началникът на областно пътно управление Тано Георгиев, управителят на фирмата -изпълнител - "Инфрастрой 2001" ЕООД инж.Петър Здравков. Шосето бе в ужасно състояние, транспортът по него бе почти невъзможен заради зейнали дупки, изровени от ТИР-овете и тежките камиони, преминаващи месеци наред оттук по време на протестите в Перник и Суходол през 2006 година. В студените зимни месеци един ТИР дори се заби в къща в Бабица.
Тежкотоварните возилаи в момента минават през брезнишкото село, защото пътят от тук към границата със Сърбия е по-кратък, а и ТИР-овете, които обикновено са претоварени така избягват кантарите, заяви вчера шефът на пернишкото Областно пътно управление.
Дори и след цялостното завършване на ремонтните дейности на пътя на територията на двете области - Пернишка и Софийска, проблеми с големите тежкотоварни возила ще има, защото не са направени заложените в проекта обходните отсечки в селата, за да не минават ТИР-овете през тях, гъй като в самите населени места шосето няма необходимите за тях габарити, поясни Тано Георгиев.
Сега пътят се подсилва първо с битумизирана баластра, за да не се появяват нови пукнатини. Преди това обаче са направени измервания с дефлектометър, за да се уточнят точните параметри на носимоспособността на шосето.
Идеята бе реконструкцията на пътя Божурище - Бабица да се извърши по немска технология , която дава 10 до 15 години гаранция на пътя и е чувствително по-евтин. Тя бе приложна обаче само на отсечката на Софийска област, в Пернишко се работи по традиционните методи. Причината е, че в цяла България специалните машини, които извършват ремонтите по немската технология са само две, собственост на столичната фирма "Петров инженеринг". Заявките за тях са дадени много по-отдавна и те вече в момента се намират в Старозагорско, поясни губернаторът.
До момента ремонтните дейности са "глътнали" 2,5 милиона лв, стойността на целия обект е 5,5 милиона лв, уточни още Димитров. "Инфрастрой 2001" работи само със собствени средства, тъй като до момента няма направени преводи от фонд "Републиканска пътна инфраструктура". Чакат се вече преводи о националната структура, тъй като тя не почне да се издължава финансовите проблеми за пернишката фирма ще станат изключително тежки. Тя вече наистина се задъхва, появили са се и проблеми с издължаване на заработките, не скри притесненията си областният управител Димитров.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система