Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.05.2008 г.
Бомба взриви апартамента на племенник на Михаил Дойчев
Европа вкара Перник в "черен" списък
Бомба взриви апартамента на племенник на Михаил Дойчев
Любомира ПЕЛОВА
   30-годишният Стефан благодари на Бога ,че дъщеричката му е невредима
Около 1,10 часа вчера в Перник бомба взриви апартамента на 30-годишният Стефан Ивайлов. Гарсониерата се намира на първия етаж в бл.4 на централната пернишка улица "Бенковски". Само пътното платно дели кооперацията от двора на СОУ "Д-р Петър Берон". Всички стаи от апартамента са пострадали, стъклата на прозорците са изпочупени. Паркетът в хола, където е паднала бомбата, е прогорен и се е образувала дупка. Стените също са надупчени и с изпопадала мазилка. Никой от съседните апартаменти не е пострадал от взрива.
Гледах телевизия в хола, в съседната стая спяха тъща ми с дъщеричката ми, която е на годинка и два месеца. Чу се трясък от счупеното стъкло на прозореца и пред краката ми се изтъркаля буркан от компот, пълен с някаква смес. Всичко стана заа секунди - не успях нито да извикам, нито да избягам, когато бомбата, за която после чух полицаите да казват, че е военна, гръмна. Стаята стана непоносимо бяла от светлината, болката, която изпитах, беше нечовешка. Не можех да се изправя, пълзях към вратата. Единствената ми мисъл бе за детето, благодаря на Бога, че нищо лошо не му се случи на него, разказваше вчера Стефан.
Взривът е потрошил и разкъсал напълно петата на десния му крак, който е в гипс, стъклата са нарязали и левия. Часове е продължила операцията, извършена от медиците в травмотологичното отделение на пернишката болница "Рахила Ангелова".
Младият мъж е наемен работник към пернишка фирма и разкарва безалкохолни напитки в града и околните селища.
Сключихме официално брак със съпругата ми Деси през октомври 2007 година. Нямам врагове, не употребявам наркотици, нямам връзки с дилъри на дрога или с хора от подземния свят и силовите групировки. Не съм вземал от никого крупни суми назаем. Ако ми се наложи, ми помагат от фирмата. Ние сме кротко семейство и не разбирам с кого ни бъркат, та втори път посягат на дома ни и на живота ни, питаше се сам вчера Стефчо.
През декември 2007 година взривно устройство гръмнало на терасата на апартамента, но тогава минало без поражения. Сега обаче целият апартамент буквално е опустошен. Младият мъж, поуспокоен за домочадието си, вчера се питаше как отново ще възстанови дома си.
От полицията вчера също потвърдиха, че Стефан не е криминално проявен, не е и познат на органите на реда с абсолютно никакви, дори дребни простъпки.
Той е племенник на починалия преди около две години бивш.зам.окръжен прокурор на Перник Михаил Дойчев, който по времето на Татарчев бе изтеглен в Главна прокуратура като завеждащ отдел и през 90-те години участваше в разследването на най-тежките дела. Татарчев дори го назначи като и.д. зам.главен прокурор и му възложи да оглави група, която разследваше всички крупни банкови афери. Дойчев водеше разпитите на Тодор Живков, по делото за Чернобил, негов "клиент" беше и Георги Атанасов по дело за крупни незаконни продажби на жилища. Пак
той прекрати и делото срещу Дилян Дорон. Михаил Дойчев бе спряган за дясна ръка на Татарчев.
Според съседите, роднини след смъртта му успели да измамят сестрата на Стефан, която била с интелектуални увреждания и да я лишат от апартамента, наследен от баща й. Дядото - Седефчо Стоянов, бивш главен счетоводител на Мината. Синът му Ивайло пък е брат на прокурора Дойчев. Сега момичето живеела под наем и тънела в мизерия, разказват познати на семейството, припомняйки, че Седефчо починал млад, след него си отишла и жена му и братът и сестрата останали кръгли сираци. Стефан успял да завърши строителния техникум "Владо Тричков" в Трън. Бил кротък и работлив.
Жилищната кооперация, в която се намира взривената гарсониера, е обитавана от неслучайни люде. Тук живее Валентин Рангелов - баща на Изпълнителния директор на Социално-инвестиционния фонд Ерик Рангелов, съседка му е Аделина Балканджийска от Агенцията за защита на детето, охранител в пернишкия клон на Централна кооперативна банка, лекари.
Сигурно ме бъркат с някой от тях, защото аз съм беден човек, сподели вчера Стефан, който прие да говори с журналист от "Съперник" въпреки все още разкъсващата го болка. Съседи също смятат, че терористите вероятно бъркат блока, защото знаели, че в съседната кооперация на номер 6 се предлагат наркотици. Никой обаче не пожела да назове име, страхуваме се, може и ние да пострадаме и то по-лошо, признаваха вчера комшиите на Стефан. От ОДП потвърдиха, че и първият, и вторият атентат срещу него нямат общо с дрогата. Отказаха обаче всякаква информация, тъй като изтичането й щяло да попречи на разследването. Една от версиите за повторния атентат е, че бомбата е хвърлена, за да бъде принудено семейството да продаде жилището, което се намира в идеалния център на Перник, в непосредствена близост до кооперативния пазар, на метри от площада. Според брокери подобно жилище може да бъде продадено за над 50 000 евро.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система