Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.06.2008 г.
Децата Перник празнуваха своя ден с игри и забави
Контузен, Иво Ангелов стана национален шампион
Децата Перник празнуваха своя ден с игри и забави
Силвия ГРИГОРОВА
   Най-щастлив бе 6-годишният Ники Дойчинов със своя електромобил
Вчера бе 1 юни - Международният ден на детето. Денят се чества за пръв път през 1927 г. - вторият неделен ден след Великден, Неделя на мироносците. Замислен и обявен от Съюза за закрила на децата в България, той се ръководел от Върховен комитет с председател софийският митрополит Стефан.
Били създадени хиляди трапезарии, летовища и детски лагери в манастирите. Празнували го с литературни програми и детски изяви. След 1950 г. Денят се провъзгласява на 1 юни, когато се отбелязва Международният ден на детето.
Детският ден бе празнуван във всички селища на Община Перник. Началото на хубавия детски празник бе дадено с откриването във фоайето на Младежкия дом в Перник на изложбата от рисунки на най-малките художници- децата от подготвителната група ХІІІ основно училище. В тази изложба има рисунки и на децата от СИП-а по изобразително изкуство към училището в ръководител Людмила Николова. Тя поздрави с празника както малките художници, така и родителите и гостите, които присъстват. Тя подчерта, че има деца, които са започнали да посещават СИП-а от тригодишни. Една от тях е Вени, която в момента е на 10 години. В поздравлението си към малките художници и техните родители зам.-кметът по образование и култура в община Перник Иванчо Христов заяви:"Щастлив съм, че на 1 юни-Международния ден на детето на мен се падна да поздравя тези, които са се изявили с магията на боичките. Рисунките, които са сътворили малките художници са наистита едно вълшебство. Благодаря на талантливите деца и на преподавателката им затова, че успява да вдъхнови най-малките да работят с любов и желание". Маките художници получиха и подаръци: пакет "Зайо Байо и плик с книжка и лакомства, които са осигурени от основния спонсор на детския празник в Перник- фирма "Стомана Индъстри". Изложбата с рисунки бе открита от Валерия Виденлиева-директор "Човешки ресурси" в "Стомана Индъстри". Тя честити празника на най-малките перничани и на техните родители и преподаватели "Искам да пожелая на децата не само днешният ден да е усмихнат за тях, но усмивките никога да не слизат от техните личица. Честит празник, скъпи деца. Бъдете щастливи, бъдете здрави".
Празничната програма продължи през Двореца на културата . Преди да започне празничната програма, кметът на Перник- Росица Янакиева поздрави събралото се множество по повод Международния ден на детето 1 юни с думите:"Човек колкото и да остарява, винаги остава в него детското, любовта и спомените за прекрасните слънчеви мигове от детството. За нас, възрастните, децата са най-важното нещо в живота. Те са нашата болка в радостта и нашата радост в болката. Искам на всички да пожелая преди всичко много здраве, а на децата желая едно невероятно слънчево лято, изпъстрено с много игри и приятни изненади. Честит празник мили деца, честит празник, перничани-пораснали деца". Освен многото подаръци и локомства, осигурени от "Стомана Индъстри", изненада за децата бяха приготвили и собствениците на фирма "Сами Ко Тодорови Исие", които не само че осигуриха един микробус с пакети "Зайо Байо", а и електромобил. Децата получиха по един талон, на който написаха своето име и адрес. Талоните бяха пуснати в нарочна направена за празника урна. Електромобилът бе спечелен от 6-годишния Николай Дойчинов Георгиев.
Празникът за малчуганите от Перник "Приказни вълшебства" бе пред Двореца на културата и бе организиран от Община Перник и Общински младежки дом .
Водещият Боби шоу забавлява децата с илюзии и игри. В програмата взеха участие балет "Авангард", балет "Вида", Танцова фолклорна формация "Български ритми", Детската буфо-формация "Тигретата" и Мажоретен състав.
В Кладница направиха изложба на рисунки на ученици от ОУ"Св.Климент Охридски", наградиха талантливи деца, а за общата веселба пяха децата от фолклорна група при Читалището.
В с.Рударци посрещнаха актьорите от Театър Благоевград с постановката "Пипи дългото чорапче".
В с.Драгичево се проведе литературно четене с най-малките.
В Дивотино рисуваха върху асфалт и си спретнаха концерт.
Асфалтът стана платно и за малки художници от кв.Изток.
В с.Мещица клоуна Бонбончо игра и забавлява децата. Гости бяха актьорите от Детско-юношеския театър към ОДК "Мускетарите" с постановката "Принцесата върху граховото зърно".
Спортни игри пък избраха за забавление за децата от с. Богданов дол и с.Кралев дол.
За тези читатели на "Съперник", които се чувстват безвъзвратно пораснали, пък е една мисъл на Тим Робинс - " Никога не е късно да имаш щастливо детство".


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система