Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.06.2008 г.
Проведе се XV празник "Чичо Стоян" Дивотино два дни бе столица
Гросмайстор Кирил Георгиев спечели шах-турнира в Рударци
Проведе се XV празник "Чичо Стоян" Дивотино два дни бе столица
Вяра МОМЧИЛОВА
   В събота и неделя Дивотино бе домакин на петнайстия детски празник "Чичо Стоян". Празникът се отбелязва от 1980 г. в селото. Тогава е направена паметна плоча на писателя Стоян Михайлов Попов - Чичо Стоян. От 1994 година пък по идея на секретаря на Читалището по онова време Янка Павлова , честването прераства във фестивал с конкурсен характер. Главната цел на празника е да се поддържат традициите и творчеството за деца, завещани от детския писател Чичо Стоян. Организатори са сектор Култура при Дирекция "Образование и култура" на Община Перник и Народно Читалище "Чичо Стоян", с .Дивотино.
Празникът тази година бе открит от кмета на Община Перник Росица Янакиева. В приветствието си тя каза: Два дни Дивотино ще стане символ на детското изкуство, столица на творчеството на най-малките граждани на Перник, на Общината и на децата от 12 общини. На всички участници пожелавам много успехи. За най-добрите ще има награди. Но за мене най-важното, най-същественото е това, че децата - бъдещето на Перник и на България познават фолклора - важна част от българската духовност.
Празникът е адресиран до най-широката аудитория на възраст до 18 години и има конкурсен характер. Децата се състезаваха в два раздела: литературен конкурс за поезия и проза, и изпълнителски конкурс за съвременно авторско творчество и изкуство.
За колективите журито ще присъди диплом за първо, второ и трето място и парични награди. Индивидуалните изпълнители ще бъдат наградени с диплом и предметни награди. Резултатите ще станат ясни до дни, а "Съперник" ще публикува имената на най-добрите.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система