Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.06.2008 г.
Пенсионер стреля с "Макаров" в парка посред бял ден
Готвят стадион "Металург" за тренировки на "Миньор"
Пенсионер стреля с "Макаров" в парка посред бял ден
Любомира ПЕЛОВА
   Скандалът избухнал заради липов цвят
Пистолетни изстрели изкараха акъла на излезли на разходка в централния парк на Перник жители на областния град. Гърмежите се разнесли завчера около 18,30 часа, когато алеите и детските площадки гъмжат от играещи хлапеха и от майки с колички, а по пейките възрастни почиват сред зеленината.
Оказало се, че виновник за паниката е 76-годишният Иван С., известен в града като дядо Иван Фотото. Старецът влязъл в разправия с перничани, берящи липа в парка, на които направил забележка да не чупят клоните на дърветата. В отговор последвали остри реплики, засегнати от критиката на възрастния налетели и на саморазправа с възрастния човек и за да се защити, той извадил пистолета и стрелял два пъти във въздуха. Това са обясненията на виновния за паниката, но очевидци твърдят, че изстрелите са били повече от два.
Пистолетът, с който стрелял възрастният мъж, е "Макаров" и е законно притежаван, уточниха от пресцентъра на ОДП. Старецът има ателие, в което работи и досега срещу сградата на дирекцията на полицията. Криминалисти твърдят, че бил добър човек и явно здравата е бил разгневен, почувствал се е заплашен, за да извади патлака и да стреляя.
Дали възрастният мъж е бил предизвикан или не, имало ли е условия на неизбежна самоотбрана или просто е наделял моментният гняв на стареца, тръгнал да се разхожда в парка с "Макаров" на пояса, ще изяснява образуваното досъдебено производство. Пистолетът е иззет и според криминалисти, фотографът никога повече няма да го види. Вероятно ще му бъде наложено и административно наказание.
Любомира ПЕЛОВА
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система