Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.07.2008 г.
Бяла лястовица носи щастие на Кралев дол
Перничани почнаха контролите с победа срещу "Етър"
Бяла лястовица носи щастие на Кралев дол
Любомира ПЕЛОВА
   Кметът иска да я снима и да окачи фотото в кабинета си
Бяла лястовица носи радост и надежда за щастие и благоденствие на жителите на пернишкото село Кралев дол. За щастливото събитие разказва кметът Пламен Григоров, който пръв забелязал красивото пернато. Лястовицата - албинос свила гнездо тази пролет пролет под стряхата на къща срещу кметството.
"Неописума хубост е, красота. Чисто бяла е" едва сдържа радостта си кметът Пламен Георгиев. Той е един от първите в селото, забелязали невижданата досега във витошкото село гостенка. Григоров се заканва да направи всичко възможно, за да снима рядката птичка и да окачи фтграфията в кабинета си. Така тя ще носи късмет и в идните години на хората от красивото селище. В долетелия символ на късмет и Григоров, и съселяните му виждат поличба за по-добри дни.
Деца и възрастни с часове стоят под гнездото и гледат чудната птица. Чувстваме се благословени, учените твърдят, че бяла лястовица се ражда веднъж на 100 години. Това че е избрала нашето село ни прави щастливи, казват местните хора. Те разказват, че сутрин лястовицата напускала гнездото и не се появявала по цял ден. Привечер, винаги към 20 часа, като по часовник долитала отново. Надеждата на кралевдолчани е птицата и догодина да долети отново, но тогава вече да си има и другарче. Сега тя е самотно в гнездото под стряхата.
Преди няколко години бяла лястовица бе забелязана в пернишкия квартал Калкас. Най-трайно обаче на птицата на щастието се радваха жителите на село Ракиловци, Ковачевска община. Там бяла лястовица бе свила гнездо и радваше местните хора в продължение на няколко лета.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система