Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.08.2008 г.
Ковачевци напразно чака вчера"златното" момиче Румяна Нейкова
"Миньор 1919" играе днес с "Хебър"
Ковачевци напразно чака вчера"златното" момиче Румяна Нейкова
Любомира РЕЛОВА
   Готвеха изненада за олимпийската шампионка от Пекин
Мястото в почетния президиум, отредено за олимпийската шампионка от Пекин Румяна Нейкова на вчерашната тържествена сесия в община Ковачевци, остана празно. Семейни и здравословни причини, както обясни председателят на Общинския съвет Сталин Стоев, не позволили на най-новото попълнение на звездното българско спортно семейство да присъства на нареченото специално на Нейкова заседание на местния минипарламент. На него вчера тя трябваше да получи всички атрибути - символичен ключ на общината, плакет и официално свидетелство, свързани с провъзгласяването на единствената ни олимпийска шампионка от Пекин за почетен жител на Ковачевци.
Площада пред кметството вчера по обяд бе почернял от хора. Препълнена бе и заседателната зала, в която работи ОбС.
За празника, подготвен от местните хора в селото вчера пристигнаха и председателят на ДАМС Весела Лечева, народните представители от Коалиция за България Ненко Темелков и д-р Симеон Василев, областният управител Иван Димитров. Въпреки че домакините не поканиха сред почетните гости една друго голяма българска спортистка, пък и я представиха с малко закъснение, в Ковачевци събра и вниманието на медиите, и радостта на любителите на спорота голямата българска скачачка, светомната рекордьорка и вицеолимпийска шампионка на висок скок Йорданка Благоева.
Управата на най-малката в Пернишка област община беше подготвила и изненада за Румяна и нейният съпруг и треньор Свилен Нейков - искаше да им дари имот в центъра на селото. Нито символите, нито документите за подаръка, нито десетките огромни букети, които местни хора бяха подготвили за българската гордост обаче стигнаха до своя адресат.
Йорданка Благоева, пристигнала в пернишкото село заради своите приятели Нейкови, сподели, че не изключва и една друга причина за отсъствието на Румяна - ако домакините са забравили да поканят и Свилен Нейков. Той е не само неин съпруг и баща на двете й деца, но и личен треньор. А зад всеки успял спортист, зад всеки рекорд, стои огромният труд на треньора. В България обаче той за съжаление все още се подценява, когато говорим за успех и веднага изскача на първа позиция при загуба или гаф, бе категорична Йорданка Благоева.
Въпреки че тържественото посрещане на площада в Ковачевци не се състоя, олимпийската шампионка Румяна Нейкова все пак стана почетен жител на общината, а местната управа ще търси нова среща с нея, за да й връчи всички символи и атрибути, свързани с гласуваното й звание. Председателят на Общинския съвет Сталин Стоев заяви, че лично ще връчи на Румяна Нейкова символичния ключ на общината, изработен от местния майстор Георги Павлов специално за тях. Тогава новата българска олимпийска шампионка ще получи и останалите подаръци, подготвени от областния управител на Перник Иван Димитров и народните депутати от Коалиция за България - красива картина - маслена живопис на един от най-добрите пернишки художници Георги Крайчев.
В общината гледат на Нейкова като на свое момиче, тъй като в продължение на повече от 20 години тя е извършвала своята подготовка за европейски и световни първенства и олимпиади на гребната база на язовир "Пчелина" край Ковачевци. Състоянието й в момента е ужасно, но ще се опитаме да намерим достатъчно средства, за да започнем възстановяването й, още повече, че тук ще са нужни не повече от милион - милион и половина лева, заяви вчера Весела Лечева -председател на ДАМС, която също пристигна вчера в Ковачевци за церемонията.








Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система