Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.09.2008 г.
Съдят пияната пернишка бивша съдийка Личева в Пазарджик
Кметът Янакиева ще преговоря с ЧЕЗ за борчовете на "Тролейбусен транспорт"
Съдят пияната пернишка бивша съдийка Личева в Пазарджик
Любомира ПЕЛОВА
   Вчера тя не се призна за виновна, дъщерите на загиналия искат кръвнина от по 60 000 лева
Вчера в Пазарджик започна делото срещу пияната пернишка вече бивша съдийка Виолина Личева, заподозряна, че на 28 ноември 2007 година на пътя Перник - София блъсна и уби Йордан Велев.
Процесът пое състав на Пазарджишкия окръжен съд, председателстван от съдия Ивета Парпулова. След отвод на всички съдии от Пернишкия окръжен съд, със свое определение Върховният касационен съд е изпратил делото по подсъдност вюжния град.
Срещу Личева е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост при управление на моторно превозно средство. Усложняващите обстоятелства по случая, които ще разглежда съда, са за извършването деянието в пияно състояние и бягство от мястото на инцидента.
Вчера в съда Виолина Личева не се призна за виновна . Дъщерите на загиналия Албена и Даниела Велеви предявиха граждански иск за обезщетение от по 60 000 лева. В рамките на делото ще бъдат разпитани 25 свидетели.
Трагедията се разигра около 18 часа на външно-градската магистрала, в района на бившия завод "Мир" в Перник. Джипът на Личева блъска 60 - годишния Йордан Велев. В резултат на удара мъжът загина на място. Част от черепа му е премазан от гумите на автомобила. В резултат на проведените следствени действия е установено, че преди удара той вероятно е паднал на пътя и е бил в безпомощно състояние. Свидетели разказаха пред следователи, че Велев е махал с ръка към преминаващите коли, вероятно търсейки помощ. От направените трупни проби е установено, че в кръвта на убития има над 3,5 промила алкохол. Според комисар Димитър Шереметев, директор на ОД на МВР в Перник, през Велев са преминали две коли, първата, която е убила пешеходеца, е била на напусналата мястото на катастрофата Виолина Личева. Още през ноември м.г. полицай №1 на Перник съобщи, че има конкретни доказателства, че именно тя е прегазила Велев, тъй като са открити са следи от кръвта и мозъка на мъжа по джипа "Сузуки" на пернишката съдийка. На мястото на инцидента не са открити следи от спирачен път. Около 5 часа след инцидента са взети алкохолни проби от съдийката, които установяват наличието на над 3 промила алкохол в кръвта й.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система