Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.11.2008 г.
Общинската управа работи за Перник с визия за десетилетия напред
"Миньор" 1919 вкара три на костинбродския "Велбъжд
Общинската управа работи за Перник с визия за десетилетия напред
Любомира ПЕЛОВА
   Кметът Росица Янакиева и екипът й отчетоха спорна първа година от мандата
Перник последователно се превръща в един модерен европейски град. Съживява се икономиката му, възражда се спортът, обновяват се училища и детски градини. Подобрява се работата в социалната сфера. Оживиха се и културните институции. Подобрява се здравеопазването. А на базата на разработени и голяма част вече защитени проекти, градът ни ще се превръща все повече в едно модерно място за работа и живот. Това стана ясно след вчерашната специална пресконференция на кмета на Община Перник Росица Янакиева и заместниците й арх.Михаил Михайлов, инж.Цветан Андронов и Иванчо Христов направиха публичен отчет на работата си през първата година от управленския си мандат.
Акцентът специално бе поставен върху проектите, разработени от новия кметски екип, тъй като наследеното изоставане в тази насока бе чувствително, поясни кметът на общината. Днес, само една година след като Росица Янакиева положи клетва, одобрените проекти са на стойност 40 милиона лева. Общата стойност на всички разработени и внесени за одобрение проекти по различни програми е около 200 милиона лева. Смятам, че спечелените проекти са един изключителен успех, особено ако се има предвид, че в общината влизат 40 милиона, а целият бюджет за 2008 година е 37 милиона лева, заяви градоначалникът Янакиева.
Като приоритет тя посочи изработването на общ устройствен план на града с оглед на бъдещото развитие на областния център Перник. От изключително значение за града е реализирането на големия воден интегриран проект, работата по който ще продължи вероятно 25 години напред. Една от важните разработки е изграждането на индустриална зона в Перник. Изготвена е концепция за публично частно партньорство, маркетингов план и е подписан меморандум за инвестиране в изграждането на индустриалния парк. Проектът е на стойност 3 550 000 лева. МРРБ вече заяви, че община Перник е сред малкото общини, в които регионалното министерство ще финансира довеждащата инфраструктура до зоната.
Така че нашият екип работи не само с визия за общината до края на своя мандат, а за десетилетия напред, заяви кметът Янакиева.
Община Перник е в добро финансово състояние, подчерта тя . Разплатени са всички стари финансови задължения, натрупани до края на 2007 г. Това стана с 12-те милиона лева, които държавата предостави на местната управа по извънсъдебно споразумение. Остават да висят 2 500 000 лева по съдебни спорове, за които все още няма окончателно становище на съда. По няколко договора, сключвани по време на старата общинска управа, се извършва проверка от Икономическа полиция и прокуратурата.
Идната пролет се очакват останалите 6 милиона лева по договорените общо 18 милиона лева.
Росица Янакиева изрази задоволството си от свършената работа. "За една година успяхме да наваксаме пропуснатото. Във всички отворени оперативни програми община Перник е представила по няколко проекта", каза тя и подплати думите си с информация за всяка одобрена разработка и за внесените проекти, за които се чакат резултати. Общата стойност на всички проектни идеи, разработени от община Перник, е 200 милиона лева. Кметът Росица Янакиева увери, че общинският екип ще работи съзидателно и градивно и през следващите години от управленския мандат.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система