Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.11.2008 г.
Перничанин осъден в Кюстендил заради контрабанда на цигари
"Миньор" 1919 извоюва трудно точка срещу "Септември"
Перничанин осъден в Кюстендил заради контрабанда на цигари
Любомира ПЕЛОВА
   Наказанието - лишаване от свобода за две години, е условно
Две години лишаване от свобода и 20 хиляди лева глоби получи перничанинът Александър Диманкин заради контрабанда на цигари в особено големи размери.
Състав на Кюстендилският окръжен съд призна за виновен Диманкин в това, че на 28.08.2006 г. на ГКПП "Олтоманци" се е опитал да пренесе през границата на Република България без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери, а именно 4504 бр.кутии цигари без бандерол на Република България.
Според митническите свидетелства в колата на подсъдимия марка "Мерцедес" със софийска регистрация са били открити 2340 кутии цигари с марката "KARELIA" без бандерол, 1514 бр. кутии цигари с марката "VICEROY" с червен орнамент със сръбски бандерол и 650 кутии цигари с марката "VICEROY" със син орнамент и със сръбски бандерол, възлизащи на обща стойност 15 419,20лв.
Обвинението срещу Диманкин е повдигнато основание чл. 242 ал.1 буква "д", предложение 1-во от НК и чл.36, чл.37 и чл.54 от НК за контрабанда на тютюневи изделия в особено големи размери.
Заради искреното разкаяние на подсъдимия и на основание чл.66 ал.1 от НК Кюстендилски окръжен съд постанови, че отлага изтърпяването на така наложеното наказание "лишаване от свобода" за изпитателен срок от четири години, считано от влизане на присъдата в сила.
На основание чл. 242 ал.7 от НК отнема в полза на държавата вещите - предмет на контрабандата, а именно: 4504 кутии цигари без акцизен бандерол на Република България, от които 2340 бр. кутии цигари са с марката "KARELIA" без бандерол, 1514 бр. кутии цигари с марката "VICEROY" с червен орнамент със сръбски бандерол и 650 бр. кутии цигари с марката "VICEROY" със син орнамент и със сръбски бандерол, предадени за съхранение в ТМУ - Кюстендил.
На основание чл.242 ал.8 от НК отнема в полза на държавата превозното средство, послужило за превозването на стоките - предмет на контрабандата, а именно лек автомобил марка "Мерцедес" с ДК № С 69-84 НТ, собственост на Румен Костов Илиев от гр.София, находящ се за съхранение в ОДП -Кюстендил.
Диманкин ще трябва да заплати и разноските по делото в размер на 74 лв. и 150 лв. по сметка на КОС. Според следили процеса перничанинът не е обжалвал присъдата в законния 15-дневен срок.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система