Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.12.2008 г.
Правата на жените бистриха дами от три държави
Николай Дюлгеров номиниран за най-прогресиращ футболист на 2008 г.
Правата на жените бистриха дами от три държави
Любомира ПЕЛОВА
   В дискусиите участваха представители на България, Украйна и Сърбия
Международна конференция на тема "Човешките права на жените - човешки права за всички" бе проведена вчера в Перник под патронажа на съпругата на българския президент - Зорка Първанова.
Дискусията е организирана от фондация П.У.Л.С. и Германското дружество за техническо сътрудничество. Конференцията се провежда в рамките на започналата на 25 ноември Световна кампания срещу насилието над жените.
Сред дискутираните теми бяха проблемни аспекти в прилагането на Закона за защита срещу домашното насилие.
Гости на международния форум бяха Гудрун Щайнакер - зам.посланик на Федеративна република Германия у нас, д-р Лео Кройц - референт за Югоизточна Европа и Централна Азия към Федералното министерство за икономическо сътрудничество и развитие на Германия, народният представител Даринка Станчева, областният управител на Перник Иван Димитров, представители на неправителствени организации и медии. Модератор на конференцията бе Татяна Арсова - председател на фондация "П.У.Л.С.Човешките права на жените, защитата им от насилие - това е кауза, която трябва да бъде подкрепена. При нас дългогодишният опит на западните провинции, където феминисткото движение е с десетилетни традиции е успешно пренесен в цялата страна. Услугите са тясно специализирани според вида упражнено насилие и групата пострадали. Механизмите за защита са съгласувани между отделните институции, ролите са ясно разпределени. Въпреки това броят на пострадалите буди тревога и продължават да съществуват проблеми.Основен фактор е психологическата бариера на жертвите и тяхното успешно интегриране и полагане на ново начало в живота им след терапия", това сподели Хенинг Твестен, ръководител на Германското дружество за техническо сътрудничество.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система