Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.12.2008 г.
Скандал завърши с побой в елитната дискотека «Дрийм»
Суперскандал! Белгийски волейболисти-вандали потрошиха хотела в Брезник
Скандал завърши с побой в елитната дискотека «Дрийм»
Любомира ПЕЛОВА
   Досъдебно производство ще изяснява кой го е пребил в бара
Служители на охранителна фирма „Джем Секюрити”, която охранява бар “Дрийм” в Перник са били бити жестоко в пернишката полиция, твърди Емил Райков - управител на фирмата.
Според официалната информация от пресцентъра на ОД на МВР, инцидент в заведението, в което съсобственик е националът Велизар Димитров, наистина е имало. Той е станал половин час след полунощ в петък.
Компания от петима младежи на 18 и 19 години пристигнала в заведението с намерението да се повесели. Гардовете от охранителната фирма отказали да пуснат младежите, тъй като повечето от тях не могли да покажат на входа документи за самоличност. Тогава бащата на едно от момчетата, който ги придружавал, гарантирал, че са пълнолетни и помолил да пуснат компанията в дискотеката. След повторния отказ избухнал скандал и бой на входа на заведението. Пострадали са петима младежи, единият бил с избит зъб и разкъсно-контузни рани. Със синини и кръвонасядания по тялото и главата се оказал и бащата.
„Преди месец бяха глобени 14 души от охранителната фирма на заведението заради различни нарушения на закона, свързани предимно с документни нередности. Общата сума на издадените постановления е за над 12 хиляди лева” се казва в официалната информация на полицията.
Според управителя на „Джем Секюрити”, групата младежи, предизвикали скандала в петък през нощта, са били видимо пияни и повечето от тях - без лични карти. Сблъсъкът с мераклиите да купонясват в „Дрийм” и охранителите е станал заради опита на компанията да влезне в дискотеката и отказания им достъп. Групата все пак успяла да влезе в заведението, а към младежите се присъединила още една компания приятели за “подкрепление”, въоръжена с брадви, секири, боксове и ножове.
Стана меле, твърдят работещи в дискотеката. Появилите се служители на полицията арестували петима служители на охраната на заведението. Според служителка в бара единият от униформените е баща на момче от групата на хулиганите, а останалите са футболисти от ФК „Миньор”. От клуба обаче бяха категорични – нито един от жълто-черните не е участвал в мелето. Старши треньорът на клуб „Миньор 1919” Славчо Павлов пък заяви, че е в отпуск и научава от „Съперник” за случилото се в „Дрийм”. Един от шеховете на дискотеката – Симеон Иванов обаче твърди, че предизвикалите побоя са именно състезатели на «Миньор 1919», които преди това са били на банкет на друго място.
Задържаните служители на фирма „Джем Секюрити” са били жестоко пребити в ареста на полицията. “Биха ни като роби”, казва единият от пострадалите охранители. Потърпевшите твърдят, че докато са били закопчани с белезници, са налагани с юмруци, с гумени маркучи повече от половин час, а един от тях е със счупен нос.
За получените от побоя травми служителите на „Джем Секюрити” са си извадили медицински свидетелства в София. Един от тях- Кирил Асенов е със счупване на носа на две места. Останалите- Филип Филипов, Васил Захариев и Борислав Стефанов са с огромни синини по телата. При прегледите двама са били в състояние на посткомоцио, заяви тяхната адвокатка Симона Зарева. За случилото се в „Дрийм” ще бъде алармирана и прокуратурата, добави тя.
Регионалният говорител на ОД на МВР Венцислав Алексов потвърди, че е имало привикани в дирекцията на полицията охранители във връзка със станалия в „Дрийм” инцидент, но отрече категорично да е имало упражнено физическо насилие над задържаните за 24 часа в ареста гардове. Нещо повече, според получената информация, гардовете са гонили групата младежи чак до Пето училище в кв.Пашов, за да се саморазправят с нея. След като все пак е имало реален физически сблъсък между охранителите и младежите, според криминалисти най-вероятно травмите, за които са нарочени като причинители служителите на реда, са резултат от него.
Истината ще бъде изяснена в хода на образуваното досъдебно производство.
Факт е обаче, че в дискотеката в пернишкия кв.”Твърди ливади”, любимо място за забавление на младите перничани заради фолкзвездите, гостуващи там непрекъснато, често стават скандали и инциденти.
Развеселени компании изливат емоциите си върху контейнерите за отпадъци, обръщат металните маси на близкия пазар, преди седмица опитаха да отмъкнат и паркиран пред съседна жилищна кооперация микробус, явно за да се приберат с него. Жители на квартала се оплакват и шума, който вдигат почерпените компании, излизайки от заведението.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система