Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.12.2008 г.
"Дунав Еконт" би "Миньор" в последния мач на Пейдж
Престъпна група източи 28 000 евро с фалшива лична карта на столичанка
"Дунав Еконт" би "Миньор" в последния мач на Пейдж
Яне Анестиев
   Подновяват първенството в края на януари
Русенският "Дунав Еконт" победи и в последния мач на американката Даниел Пейдж. Пристигналата в началото на този сезон състезателка изигра 17-та си среща с екипа на "Дунав," която се оказа, че ще бъде нейната последна за тима от Русе. Пейдж си заминава, а на нейно място ръководството на Дунав привлече хърватката Катарина Мърчела. Като за последно американката попадна в стартовата петица, отбеляза 2 точки, хвана 9 борби и ...не можа да завърши срещата - напусна за 5 лични нарушения. Този факт обаче не се отрази на новата изразителна победа на "Дунав Еконт" във вътрешното първенство - този път с 93-63 над "Миньор" /Перник/.Гостенките поведоха с 5-0 и бяха напред в резултат до момента, в който Пейдж отбеляза единствения си кош в срещата. Точно след 6 минути игра "Дунав" поведе с 6-5, бившата баскетболистка русенския отбор Светла Асенова вкара за 6-7, а до края на първата част бележеха само домакините. В края на първата четвърт те вече имаха преднина от 8 точки - 15-7, която на почивката между двете полувремена стигна 22 точки - 43-21.
Русенки доминираха през останалата част от мача и не позволиха на опитните гостенки от Перник да поднесат изненада. Мачът завърши при резултат 93-63 като най-резултатна за поредния успех на "Дунав" бе Наталия Топалова с 21 точки, 18 добави Зорница Костова, а Вероника Бортелова и Анета Митева завършиха с по 12 точки.За "Миньор", както обикновено, играха само 6 състезателки. Четвъртият си дабъл дабъл в тазгодишното първенство направи Агнеса Дойчинова - 22 точки и 10 борби. Камелия Михалкова добави 18, а Асенова остана с 14 точки.
"Ахилесовата пета" за перничанки си остава липсата на добра стрелба от далечно разстояние. Още в началото Радмила Нешева вкара тройка, но тя се оказа единствената до края на мача. Процентът им от 1/7 или 14.3 % е доста слаб и със сигурност затваря много играта и на баскетболистките от Перник отдолу под коша.Първенството при дамите се подновява чак на 31 януари, когато е следващият - 14-и кръг. В него "Миньор" е домакин на Берое 07, докато "Дунав Еконт" гостува в Самоков на "Рилски спортист" в последен тест преди да приеме "Лукойл Нефтохимик" на 4-и февруари в Русе.
По време на тази зимна пауза националният женски тим на България ще трябва да направи "чудото" и се класира за Евробаскет 2009 в Латвия.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система