Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.12.2008 г.
В купуването на техника Перник поведе в оборота срещу столицата
Велизар и Дичев влязоха в десетките за "Футболист на годината"
В купуването на техника Перник поведе в оборота срещу столицата
Любомира ПЕЛОВА
   Заради кризата ставаме по-практични по празниците
Новите магазини от веригата "Технополис" в четири областни града, единият от които е Перник, поведоха категорично в оборота, реализиран при пазаруване на техника в надпреварата със столичните търговски обекти. Хората се втурнаха към хипермаркетите за бяла и черна техника заради празничните отстъпки. Българинът вече е практичен, купува подарък за най-чаканите празници не просто заради жеста и с мисъл да е практичен. Купува нещо, което ще е използваемо дълго време и което му е необходимо, заяви пред "Съперник" 39-годишната Емилия Василева. Тя лично е подарила на семейството си нова микровълнова печка.
Стотици телевизори, елсидита, перални и хладилници намериха новите си собственици и потеглиха към домовете им преди Коледа. Магазините и за техника, и за облекло и обувки, и за хранителни стоки ще реализират високи обороти и в навечерието на Нова година. Практиката е показала обаче, че след това минимум два месеца оборотите ще са ниски, защото и клиентите са поопразнили портмонетата, прогнозират на базата на опита търговци.
"Повишеното пазаруване в провинцията компенсира спада в продажбите в София", твърди Божидар Колев, изпълнителен директор на "Технополис". Въпреки предпразничната суетня, между 5 и 10 процента са намалели продажбите на техника със същия период на миналата година, обясни още Колев.
Данните показват, че българинът плаща по-често кеш по две причини. Първата е, че иска да вложи парите си, а втората, защото банките отпускат по-малко кредити, показват данните от поучаване по магазините. Цифрите на "Технополис" говорят, че отпуснатите кредити в сравнение с миналата година са намалели с 6 процента.
"Определено се забелязва оживление в магазините ни, но в сравнение с миналата година е доста по-слабо в София", коментира още изпълнителният директор на "Технополис".

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система