Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.09.2002 г.
Удари звънецът на новите надежди
Разоръжиха бабаПенка от Видрар
МВР пак скубе канабис
Удари звънецът на новите надежди
   420 деца ще учат в най-новото училище на Община Перник “Св.Константин Кирил Философ” кв.Тева. В студената утрин две паралелки първолаци за първи път прекрачиха прага на училището, а директорът Станислав Харизанов протече прочувствено слово и плисна пред тях менче с вода. Гост на тържеството бе кметът на Община Перник инж.Андрей Андреев, който поздрави учениците, техните учители и родителите със започването на учебната година и изрази увереност, че предстоящото окончателно завършване и обзавеждане на сградата ще предостави отлични условия за обучение. Богата концертна програма изтръгна аплодисменти на присъстващите, а ученикът Александър Атанасов бе награден от представител на КАТ за успешно участие в конкурса “Мамо, татко да затегнем коланите”. Десетки букети получиха учителите, за които този ден бе не по-малко вълнуващ, въпреки педагогическата рутина.
Дворът на тевското училище има европейски облик с тревните настилки, с алеите и особено с двата тенис корта. Амбицията на училищното ръководство е да обзаведе модерен компютърен кабинет и да развие широка гама извънкласни занимания.
С хляб и шарена сол посрещнаха първокласниците в СОУ “Д-р Петър Берон”. На тържеството присъстваха заместник-кметът по образование Милан Миланов, Гергана Сергиева, експерт по чуждоезиково обучение в Регионалния инспекторат по образование и Цветана Тошева, експерт по образование в Общината.
Тази година имаме три паралелки в първи клас, каза директорката на училището Севделина Димитрова и допълни, че в училище “Д-р Петър Берон” се обучават общо 600 деца.
Г-жа Димитрова каза, че натежалата от мъдрост стара гимназия ни напомня, че учението прави човека и пожела много здраве и успехи на ученици и учители.
Заместник-кметът Милан Миланов пожела на добър час на ученици и учители. Той припомни пословичната ни ученолюбивост. И помоли децата да слушат учителите си, защото те са тези, които ще ги научат на много неща.
Новост от тази учебна година са специалните баджове с емблемата на училището, които всички учители и възпитаници ще носят на реверите си.
Въпреки тежките времена, в които живеем ние успяхме да запазим образователната структура такава каквато е. Нямаме закрити училища и детски градини, каза заместник-кметът Милан Миланов по време на откриването на учебната година в СОУ “Д-р Петър Берон”.
Амбицията ни е да подобрим научно-техническата база и да се вземат компютри в училищата, сподели зам.кметът.
Искам от мое име и от името на Община Перник да поздравя всички учители, че в тези изключително трудни времена успяха да запазят своя професионализъм, да бъдат все такива добри професионалисти, които със своите знания дават възможност на нашите деца да бъдат едни от водещите в Републиката.
По повод на проблемите със селските училища г-н Миланов каза, че пернишкият Общински съвет е дал разрешение за сформиране на маломерни слети паралелки в селските училища. На съвещанието на директорите, което се проведе на 10 септември, ръководителите на училища са заявили че приемът на деца ще гарантира пускането на маломерни слети паралелки.
Истина е, че броят на учениците непрекъснато намалява, каза Миланов и даде пример, че първокасниците тази година в Перник ще бъдат 840-860, а през 1995 година в училищата са влезли 1600 деца. Демографският срив не е само в Перник, той е навсякъде, уточни заместник-кметът.
С тържествена церемония бе отбелязан първият учебен ден в Гимназията с преподаване на чужди езици “Симеон Радев”. Най-развълнувани бяха осмокласниците, които за първи път тази есен прекрачиха прага на елитното пернишко училище. Сред официалните гости на тържеството беше кметът на квартал Изток Росица Янакиева, която поздрави възпитаниците на гимназията. Сърдечен поздрав към учениците и преподавателите отправи и директорът Маргарита Русева, като им пожела много здраве и успехи през новата учебна година. Дванадесетокласниците пък отправиха своите послания към съучениците си на английски, немски и френски език. Подготена беше и музикална програма.
Нека на този празник сподели своята най-голяма гордост - нашето училище - гимназията с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” - прекрачва в своята дванайсета годишнина и уверено се вписва в най-новата история на града ни. Ключова дума за нейния преподавателски колектив е “градеж” - градеж на базата, градеж и усъвършенстване на професионалните умения на преподавателите и не на последно място - градеж на такъв тип човешки отношения в училището, които най-точно биха съответствали на неговия дух, защото приятелството и сътрудничеството са необходимо условие на чуждоезиковото обучение, което е преди всичко общуване, заявиха водещите на програмата.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система