Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.02.2009 г.
Похвалиха пернишките полицаи за добре вършената работа
24 "жълто-черни" заминаха вчера за Острова на Афродита
Похвалиха пернишките полицаи за добре вършената работа
Любомира ПЕЛОВА
   Вчера директорът на ОД на МВР в Перник комисар Димитър Шереметев направи отчет за свършената през 2008 година работа от екипа на дирекцията и звено "Пожарна безопасност и спасяване", на който присъстваха заместник-вътрешният министър Раиф Мустафа и директорът на Главна дирекция "Криминалана полиция" Калин Георгиев, областният управител Иван Димитров, кметът на Община Перник Росица Янакиева, председателят на Окръжен съд Елена Николова, окръжният прокурор Пламен Найденов, директорът на Окръжна следствена служба Юлиян Димитров, шефът на пернишкия административен съд Игнат Георгиев.
Преди три години пак бях в Перник, приемайки тогавашния отчет. Това ми даде възможност да сравня тогавашните резултати с цифрите, изнесени днес и затова мога спокойно да кажа, че направените кадрови промени в дирекцията са постигнали търсения ефект и тя има много по-добри резултати в работата си, похвали пернишките криминалисти зам.министър Мустафа. Той припомни фактът, че няма увеличение на тежката и организираната престъпност, напротив - тя намалява. Намалял като цяло е и заявителския материал, подобрена е работата по отношение ограничаване разпространението на наркотици, по ефективни са мерките срещу организираната и тежката престъпност.
Гостите от София са обърнали особено внимание на подобряване на оперативната и оперативно - издирвателната дейност, дали са препоръки и върху повишаване ефективността при контрола на ръководния състав.
"В пернишката Областна дирекция на МВР има трайно понижение на параметрите на интензивостта на престъпленията в региона. В национален мащаб дирекцията се нарежда на 6-то място в страната по тези показатели, което е един добър резултат. Трайно се снижава броят на регистрираните криминални престъпления. През 2005 те са били 3 277, през 2008 година вече падат на 1842 . Смятам, че за този добър резултат се е оказало решаващо е смяната на ръководството и наложения екипен стил на работа в дирекцията", заяви директорът на Главна дирекция "Криминална полиция" Калин Георгиев.
Признание за добра работа получиха пернишките служители на реда и от представителите на държавна и местната власт, според които Перник вече е едно по-добро място за живеене. Окръжният прокурор Пламен Найденов, председателят на Окръжния съд Елена Николова и шефът на Административния съд в Перник Игнат Георгиев също заявиха, че взаимодействието между институциите става по-добро, похвали пернишките криминалисти заместник-министърът.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система