Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.02.2009 г.
Строителството на автомагистрала "Люлин" не спира и през зимата
"АВИА Миньор" приема отбора на "Славия" днес от 17 часа
Строителството на автомагистрала "Люлин" не спира и през зимата
Любомира ПЕЛОВА
   Губернаторът Димитров обсъди актуални проблеми с "Мапа Дженгиз"
Областният управител Иван Димитров проведе вчера регулярна среща с представителя на ръководството на фирма "Мапа - Дженгиз" Ялчън Eскикурт. В работното съвещание участваха и зам. Областният управител инж. Иван Стоицев, инж. Цветан Андонов - зам.-кмет на Община Перник, кметът на село Големо Бучино Стефан Зафиров, управителят на пернишкото водоснабдително дружество инж. Камен Каменов, Катя Маркова - директор на Дирекция "Бюро по труда" и инж.Тихомир Георгиев - представител на надзорната фирма и експерти от областна администрация Перник.
Представителят на ръководството на турската фирма Мапа Дженгиз", основен изпълнител на автомагистрала "Люлин", Ялчън Скикурт информира областния управител, че и през зимния сезон строителните дейности не спират. В момента по цялото трасе на магистрата работят около 500 души. Възложени са и се изпълняват строително-ремонтни дейности от три български фирми - подизпълнители.
На срещата вчера бяха обсъдени изключително важни проблеми, засягащи жителите на село Големо Бучино. Предстои съвместно да се потърси най-доброто техническо решение за изместване на резервоара за питейно-битово водоснабдяване и съоръженията към него, които са в непосредствена близост до трасето на магистралата.
Ще се разгледат варианти и ще се търси възможност за движение на тежкотоварните автомобили по обходни пътища, за да се избегне преминаването им през центъра на селото. Ще бъде изграден временен път за махала Бачова, тъй като съществуващия път попада в трасето на магистралата.
Представителят на "Мапа Дженгиз" е изразил готовност да помогне за подобряване на инфраструктурата в селото. Турската фирма би могла да изгради тротоар, да помогне в почистване на речното корито и др..
Катя Маркова е уточнила, че Дирекция "Бюро по труда" - Перник продължава да насочва строителни специалисти за работа на обекта.
На срещата е била изразена готовност от страна на фирмата и представителите на всички институции за продължаване на доброто сътрудничество и съвместна дейност за изграждането на автомагистрала "Люлин", информира пресаташето на областната администрация инж.Лора Лозанова.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система