Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.09.2002 г.
23-ма минали от “Стомана Индъстри” в “Сигма”
Перник става град без автомобили в неделя
Длъжници на “Топлофикация” продават жилищата си
23-ма минали от “Стомана Индъстри” в “Сигма”
Яна МЕТОДИЕВА
   Продължават преназначенията на работници от ремонтните цехове на “Стомана Индъстри” към гръцката фирма “Сигма” ИС. Вече са оформени трудовите договори на 23 души, които са минали към дъщерната фирма на “Стомана”, съобщиха от дирекция “Областна инспекция на труда”.
Породилото се социално напрежение там миналата седмица стана повод да се проведе среща с представители на мениджърския екип на “Стомана Индъстри”, оглавявана от Антон Петров - член на Съвета на директорите и представител на гръцкия собственик за България. След срещата г-н Петров обяви, че “Виохалко” няма да прави съкращения, а само ще предложи на 58 човека от поддръжката по свое желание да минат към “Сигма”. Останалите ще продължат да работят в ремонтните цехове на “Стомана”. Целта на преструктурирането на дружеството е то да се модернизира, както и да изнася продукция за Западна Европа.
В новосъздадената фирма “Сигма” ИС работниците ще бъдат на същата длъжност, на която са били и преди. Те обаче ще изгубят придобивките за продължителна работа в едно и също предприятие по колективния трудов договор, защото всъщност ще са назначени в съвсем нова и различна фирма.
От Инспекцията съобщиха, че от понеделник е започната проверка във връзка с безопасните условия на труд и спазването на трудовото законодателство и в двете дружества. Следи се също изготвянето на трудовите договори, както и инструктажът в новата фирма.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система