Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.02.2009 г.
Липсата на млади специалисти е проблем пред хирурзите в Перник
Преместиха контролата на "Миньор" с един час по-рано
Липсата на млади специалисти е проблем пред хирурзите в Перник
Зоя ИВАНОВА
   В последните години рязко е намалял броя на желаещите за работа тук
Основният проблем който стои пред ръководството на хирургичното отделение в Перник е липсата на млади специалисти, които да работят тук и да се изграждат като такива - каза главният лекар на хирургично отделения в пернишката болница "Рахила Ангелова" д-р Симеон Станков.
Кадрово в момента като брой хирурзи отделението е обезпечено. Тревожно е обаче че напоследък все по рядко идват млади хора да кандидатстват за работа в хирургията. Средната възраст на кадрите в отделението нараства с всяка година и това е тревожно. Според д-р Станков причините за отлива на млади хора от тази професия са комплексни. Това е много благодарна професия, що се отнася до огромната благодарност на хората, които се лекуват. Моралното удовлетворение от добре свършената работа, често от спасяването на човешки живот. Все още не е на добро ниво заплащането на този труд. Това е много тежка и отговорна професия, свързана както с физическо, така и с нервно-психическо натоварване. За младите хора които сега завършват /а те не са толкова много колкото преди/ има други начини да реализират образованието си - много от тях се насочват към различни лекарствени фирми, където заплащането е много по добро. Има много сериозен отлив от тежките специалности, не само в хирургията. Това е процес и проблем, който е съществен не само за Перник но и за страната като цяло. Неслучайно се този въпрос се е поставял нееднократно пред ръководството и на здравното министерство.Оттам са наясно, че трябва да се промени нещо в политиката на работа, но нещата все се отлагат за следваща година и така ..
Общо взето тенденцията е в тежките специалности лекарския състав да не се обновява. Това е особено актуално последните години. Като се има предвид че един хирург се изгражда като добър специалист за около 10 години, може да се прецени сериозността на проблеми. Много време е пропуснато, не крие разочарованието си д-р Станков. В момента средната възраст на работещите в пернишката хирургия хирурзи е 45-46 години. Това е златна възраст за един специалист, но е обезпокояващо като факт.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система