Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.02.2009 г.
Все по-млади хора стават пациенти на пернишкото психиатрично отделение
Ученици от ПТГ"Ю.Гагарин" ще подобряват рекорд на Гинес
Все по-млади хора стават пациенти на пернишкото психиатрично отделение
Зоя ИВАНОВА
   Повече от половината легла в момента заети от младежи
Голямо намаление на възрастовата граница на пациентите, търсещи психиатрична помощ отчитат в пернишкото отделение - научихме от началникът на отделението д-р Ангелова. Това според нея се дължи основно на ежедневно променящите се условия и изисквания в ежедневието ни. Те най често водят да тези тревожни разстройства, протичащи с тревожно-депресивна симптоматика. Депресията е нормално човежко преживяване на тъга и потиснато настроение настъпващи след неблагоприятно жизнено събитие. Понякога обаче тъгата настъпва без доловима причина и повод или не съответства на причината по сила на изразеност и продължителност и може сериозно да наруши социалното функциониране на човека. Това се нарича депресивно разстройство и се дължи на обратими нарушения в баланса на вещества в нервните клетки.
Според д-р Ангелова много често пациентите при първи симптоми на депресивно разтройство се обръщат към различни специалисти - провеждат се консултации с тях докато накрая се обърнат към психиатрите. Така понякога се закъснява доста с лечението, докато се диагностицира заболяването. Много важно е навреме да се потърси специализирана лекарска помощ и да се започне съответно специфично лечение, без притеснение. Всеки човек може в определена ситуация или криза в живота си да изпадне в тези леки състояния.
За Перник в последните месеци се забелязва увеличение на тези, които търсят помощта на психиатрите и се подлагат на стадионарно лечение. В момента и 30-те легла на отделението са заети. В последните седмици дори има момент на изчакване за да се освободят такива за да постъпят нови пациенти. Повече от половината лежащо болни в момента са до 30 годишна възраст. Сериозно е увеличението на депресивните разстройства, независимо от какъв тип - умерени или тежки. .
Както никой не е застрахован от подобно заболяване, което е лечимо и обратимо, така и всеки сам може да прецени дали да направи една консултация със специалист психиатър. Какви са основните симптоми които да ни накарат да подозрем че имаме депресивно разстройство? Специалистите съветват ако човек е тъжен и с потиснато настроение през повечето време от деня; ако се чувства напрегнат и тревожен; ако има разнообразни телесни оплаквания за които преглеждащите лекари не намират причина; ако не може да спи или сънят е кратък, повърхностен и неободряващ - то тогава задължително трябва да се потърси съвет от специалист.
Депресивното разстройство е често срещано , над 30 процента от хората поне веднъж в живота си са имали такива проблеми. Това състояние е лечимо, ако е разпознато навреме, лечението започне веднага и продължи достатъчно време. Антидепресантите които се предписват в такива случаи са ефективни в над 70 процента от случаите.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система