Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.03.2009 г.
Президентът Първанов уважи юбилея на Рудничарския съюз
Пет точки не стигнаха на баскетболистките за финал
Президентът Първанов уважи юбилея на Рудничарския съюз
Любомира ПЕЛОВА
   Преди 100 години в Перник бе вързана люлката на синдикалната дейност
Президентът Георги Първанов пристигна в Перник вчера във връзка с честванията на 100-годишния юбилей от основаването на рудничарския съюз в България. Тържествата се провеждат тук, защото в Перник се е намирала най-голямата миньорска структура, а градът е бил люлка на синдикалната дейност. Първите протестни действия на рудничарите са започнали в Перник, в резултат на които се е стигнало до голямата рудничарска стачка през 1906 година.
Държавният глава вчера посрещнаха областният управител Иван Димитров, кметът на града Росица Янакиева, народните представители Ангел Найденов, Ненко Темелков, д-р Симеон Василев. На официалното тържество в миньорския град присъстваха и зам.министри,народни представители, синдикални дейци и представители на държавни агенции и обществени институции, обществени личности, представители на бизнеса, неправителствени и граждански организации.
След среща в кметския кабинет с губернатора и градоначалника, президентът Георги Първанов присъства и на юбилейното тържество в препълнената зала “Панорама”. Белокоси рудничари на крака посрещнаха внесените под звуците на националния химн и химна на Обединена Европа подния трибагреник, звездното знаме на ЕС, флаговете на КНСБ и рудничарския съюз. Мнозина от тях все още стискаха в ръка пакетчетата с т.н. миньорска закуска – увити в стари броеве на в.»Рудничар» филии хляб, намазани с мас, бучка сирене, хапка спържа и лъжица качамак, глава лук.
Председателят на Федерацията на независимите синдикати на миньорите Пенчо Токмакчиев обстойно проследи развитието на синдикалното рудничарско движение в България.
Държавният глава вчера отличи федерацията със специалния Почетен знак на президента на Република България за нейното 100-годишно съществуване.
За вековния юбилей поздравителни адреси изпратиха и министър-председателят Сергей Станишев, министри.
Рудничарите бяха поздравени и от градоначалника Росица Янакиева и губернатора Иван Димитров.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система