Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.04.2009 г.
И Георги Първанов настоява за по-бързи осиновявания
Нови проекти защити успешно Община Перник
“Миньор” и още шест се борят за оцеляване
И Георги Първанов настоява за по-бързи осиновявания
Зоя ИВАНОВА
   Проблемът обединява специалисти и родители
Президентът на републиката Георги Първанов изрази категоричната си гражданска позиция, че е недопустимо парламентът да приключи работата си без да бъдат приети промените в Семейния кодекс. Това стана в началото на седмицата по време на среща с министри, представители на неправителствени организации и директори на социални домове. Срещата в Бояна беше за анализиране на резултатите от мерките, взети по подобряване на условията в социалните домове, особено след излъчването на скандалния филм за дома в Могилино.
Държавният глава е твърдо за бързото приемане на кодекса с който ще се регламентира по-бързото осиновяване. Проблем който стои отдавна в дневния ред на обществото. В момента според действащото законодателство и семеен кодекс осиновяването на деца от съответните социални домове е мудно и свързано с куп бюрократични процедури. Основното за което настояват и работници в социалните домове и хора, които искат да вземат дете в семейството си законно е да се приеме, че хлапе оставено в дом и непотърсено шест месеца автоматично да влиза в списъка за осивяване. Сега години може да се чака без родител да даде официален отказ за да може детето му да се вземе от други хора. А има родители които оставят децата си и след това тотално забравят за тях. Но няма законово право те да се осиновят, тъй като няма отказ.
На срещата министър Масларова отново напомни че е голяма бройката на оставените деца от началото на годината. Близо 200 деца са подпълнили бройката от януари досега. Както писа и Съперник 10 от тях са в Пернишка област и са настанени в пернишкия дом за медико социални грижи за деца от 0 до 3 годишна възраст. Именно на този дом президентът Георги Първанов дари завчера уред за рехабилитация, който ще е от полза на децата болни от детска церебрална парализа.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система