Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.04.2009 г.
Три двойки близнаци се родиха в последните дни в Перник
Три двойки близнаци се родиха в последните дни в Перник
Зоя ИВАНОВА
   И шестте хлапета са добре и наддават нормално за тяхното състояние
Само за десетина дни в пернишкото акушеро-гинекологично отделение са се родили три двойки близнаци - каза началникът на отделението д-р Емил Милачков. Две са двойките момченца а едната двойка е момичета. Две от семействата сдобили се с още две слънчица накуп в дома си вече имат дете, едната двойка е първо раждане на майката. Едната двойка са се родили нормално, при две се е наложило цезарово сечение за да се избегнат евентуални усложнение - поясни д-р Милачков.
Той каза още, че теглото на хлапетата е от 1,400 до 2,800 кг. Първият "излязъл" на бял свят близнак обикновенно е по-голям и доминира пред втория. Тази закономерност е нарушена при една от двойките, където второ родено дете е било по голямо от първото. Важното е че всички са добре и няма проблеми. В момента всичките бебчета са поверени на грижите на микропедиатрите, като съвсем нормално най-сериозно се следи състоянието на мъничето тежащо едва 1,400 кг. Юнакът обаче ще расте здрав, въпреки тежината с която се е родил - според специалистите.
Както Съперник писа преди няколко дни в пернишкото акушеро гинекологично отделение отчитат повишен брой на ражданията от началото на годината. До момента от началото на 2009 в отделението са дошли на бял свят 243 бебета. Само за статистиката техният брой за същия период на миналата година е 210. Средно месечно в Перник се раждат по 80 бебета.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система