Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.04.2009 г.
25-годишният студент Кирил Христов бил убит пред дискотека "Че Гевара”
Тони Велков обещава футболен празник на полуфинала за купата
Дават наставления на регионални инспекции
25-годишният студент Кирил Христов бил убит пред дискотека "Че Гевара”
Любомира ПЕЛОВА
   Младежът се е познавал с килъра и е излязъл като приятел с него от заведението
Разстреляният с два куршума в главата Кирил Христов се е познавал със своя убиец и излязъл доброволно заедно с него от скандално известната пернишка дискотека „Че Гевара” – собственост на Васил Арарски, баща на друга видна персона от местния ъндърграунд- също показно разстреляния наркобос Райко Кръвта. Минути по-късно е убит в автомобил пред заведението.
„В понеделник умишлено не исках да вадя информацията в публичното пространство, тъй като не бяхме напълно убедени нито в самоличността на убития, нито в механизма на извършване на престъплението. Едва в късния следобед вече знаех окончателно за какво става въпрос, тъй като бяха събрани много факти, много данни които трябваше да бъдат проверявани и много трудно се стигна до окончателния резултат” оправда мълчанието си, взривило завчера гнева на новинарите от регионални и национални медии пернишкият комисар.
Вчера директорът на пернишката областна дирекция на полицията комисар Димитър Шереметев проследи стъпка по стъпка хронологията на събитията и подробно разказа за поредната кървава драма, втрещила миньорския град с арогантния начин на извършеното тежко криминално престъпление.
В събота около 15 часа във Второ РУ на МВР е получен сигнал от родителите на убития Кирил Христов Ангелов, че синът им е в неизвестност от късния петъчен следобед. Моментално е образувана издирвателна преписка в сектор „Криминална полиция” на Областната дирекция на полицията и започва издирването на младежа. Установени са множество факти които изясняват последните контакти на Кирил. Те показват, че до 24 часа в петък той е бил с приятелката си Ирена на заведение в кметство Изток. Около половин час по-късно заедно с цялата компания техни приятели се местят в дискотеката „Че Гевара” в пернишкия квартал Мошино. Около 3 часа след полунощ там влиза и се настанява на съседна маса втора компания от пет криминално проявени лица. Петнадесет минути по-късно Кирил разговаря със заподозрения за разстрела Станислав Ангелов Методиев, известен с прякора Сиси и двамата излизат от дискотеката, без върху убития да е оказвана каквато и да е сила или принуда. В това отношение свидетелите са категорични. Нещо повече, в началото на разследването за изчезналия Кирил, смятахме, че става дума за отвличане, тъй като според показания на очевидци и на охраната на заведението, виждайки се в дискотеката Станислав и убития по-късно младеж се прегърнали като стари познати, видимо били в чудесни отношения и когато излизали в заведението и нямало никакви симптоми за какъвто и да било конфликт между тях и за последвалата кървава драма, заяви вчера директорът на ОД на МВР.
В понеделник сутринта започват задържания, обиски, разпити, претърсвания. Един от задържаните петима криминално проявени проговаря и така чорапът постепенно се разплита. Изяснено е, че 25-годишният студент от Нов български университет е убит и трупът е заровен в сметището на Перник над кв.Тева. В присъствието на окръжния прокурор е направен оглед на мястото, който потвърждава информацията. Намерено е заровеното голо тяло на Кирил.
Междувременно, докато тече издирването на трупа, в ОД на МВР в Перник е получен сигнал, че в събота след обяд в района на село Дрен, на границата с територията на община Дупница е възникнал пожар. При огледа там са намерени останки от изгорени дрехи и вещи, които след огледа се оказват на убитото момче. На около два километра от
мястото на пожара , е намерен изоставен лек автомобил БМВ 525 със следи от кръв, косми и мозък, в който най-вероятно е извършено убийството. Изяснено е, че по документи колата е собственост на столичанин, но се е използвала от Станислав. Според проверка на СДВР, БМВ-то е продадена напълно законно, но не е прехвърлено официално на новия собственик.
Продължават разпитите на петимата задържани, за които вече е доказано, че са съпричастни към убийството. Иззети са и два пистолета, на които са назначени серия експертизи. По всяка вероятност разстрелът е извършен с един от тях. Чакат се резултатите както от тях, така и назначените експертизи на зарязаното на границата между Дрен и територията на община Дупница БМВ и от ДНК-профилите.
Междувремемнно пернишката полиция е обявила за общодържавно издирване още три криминално проявени лица, сред които е и изчезналият Станислав Ангелов Методиев – Сиси, които са били на местопрестъплението. Алармирани са всички гранични пунктове, засега няма официални данни Станислав да е напуснал страната, уточни пернишкият полицай №1. Той не изключва възможността обаче Сиси да е духнал зад граница с подправени документи за самоличност.
Сред разпитаните са и родителите на Кирил и приятелката му. Според тях до разигралата се трагедия не е имало никакви индикации младежът да е бил притеснен от каквото и да било.
Образувано е дознание за извършеното криминално престъпление, което е под наблюдението на окръжния прокурор Пламен Найденов.
Защо едно момче от добро семейство се прегръща с тип като Сиси и излизат като приятели от дискотеката – това е въпрос, на който се търси отговор. Аз лично не мога да си го обясня, каза вчера комисар Шереметев.
Въпросът около мотивите за убийството е изключително сложен. Работи се по множество версии, но не няма да уточнявам нито една, категоричен беше на вчерашната пресконференция директорът на полицията в Перник.
Аз лично нямам информация за контакти на убития с която и да е престъпна групировока в града. В масивите на дирекцията няма информация за криминални прояви на Кирил, нито че е гравитирал около която и да е престъпна групировка.
В резюме: убийството е извършено на площадчето, което е на метри от входа на дискотеката „Че Гевара”, в самия автомобил. След като е разсъблечен и заровен трупът, убиецът и помагачите му са се прибрали спокойно по домовете си, понаспали се и след това са предприели всички действия за заличаване на следите. Полицията е иззела двата компютъра на заведението, свързани с охранителните камери с цел сваляне на записите от охранителните камери на дискотеката. Въпреки слуховете, че те са по-скоро бутафорни, а записите, доколкото ги е имало, са изтрити, записи има, твърди Шереметев. Там също има назначени експертизи. Има „арестувана” още една лека кола, използавана от един от съучастниците на Станислав при зали(аване на следите от гестокото престъпление, уточни комисарят.
Шереметев потвърди, че Сиси е член на остатъка от групата на Райко Кръвта. Той беше един от задържаните по убийството на Хайо и в момента е пуснат на свобода от Пернишкия окръжен съд под гаранция от 15 000 лева. От там обаче отказаха да уточнят името на магистрата, пуснал на свобода престъпника.Т.н.„бизнес” на Сиси, особено след като го пуснаха от ареста е лихварската дейност. Събира пари на стари длъжници. Има сигнали и за други лица, които са били заплашвани от него, така че една от версиите, по които работи полицията е именно в тази насока – убийство заради невърнат дълг.
Още в понеделник е извършен първоначален оглед на трупа, аутопсията, която е извършена късно след обяд вчера, трябва да докаже дали освен фаталните два куршума в главата на Кирил, които са причинили смъртта му, по тялото са намерени и следи от наранявания с нож, за които се говореше вчера в града, нанесени най-вероятно за първоначално сплашване.
Възможно е извършителите на убийството да са употребявали дрога. Самото престъпление е извършено изключително нагло, трудно се стигна да самопризнания, до свидетелски показания, което говори, че се залага на страха у хората. Станислав прави съпричастни към убийството още 5-6 човека, които не са имали пряко участие в разстрела, разчитайки че няма го предадат. Което е и станало. В продължение на двата дни от издирването ние не можахме да изкопчим нищо от тях – доказателство, че убиецът ги е превърнал в свои помагачи и укриватели, държейки ги зависимост по някакъв начин,бе категоричен пернишкият шеф на полицията.
Говорителят на прокуратурата в Перник прокурор Михаил Алексов уточни, че все още няма повдигнато нито едно обвинение.
25-годишния Кирил Христов е завършил пернишката природо-математическа гимназия Христо Смирненски”, студент е в НБУ, работи в търговска фирма и е активист на младежката организация на БСП в града. Бащата – Христо Ангелов е главен инспектор в сектор „свързки” към ОД на МВР в Перник, майката – Роза, е старша сестра в отделението за патоанатомия към общинската болница в Перник.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система