Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.06.2009 г.
„Не пея за първи път с камерен оркестър”
Пернишките съдебни магистрати впечатлили Европейската комисия
История на институцията
Над 40 000 пастърви пуснаха в реките на областта
И в Перник вече стартира проектът „Глобални библиотеки”
Спортните игри се върнаха в Перник с успех през изминалия сезон
„Не пея за първи път с камерен оркестър”
Вяра МОМЧИЛОВА
   Чакайте моя нов ми клип, каза Васил Петров
Час и половина преди началото на съвместния концерт на джазмена Васил Петров и Камерен оркестър „Орфей”, започнаха последните репетиции. Певецът с усмивка се съгласи на интервю.
- Г-н Петров, често ли пътувате из България за концерти?
- Да, сега се връщам от Габрово, от Варна, често гостувам в различни градове на страната. В Перник, в интерес на истината, отдавна не съм идвал, и слава Богу, че дойде поканата от Райчо Христов, един диригент, чиято слава се носи. Радвам се, че ще пея с оркестър, за който знам, че е добър.
- Не е ли малко странно един джазмен да пее с камерен оркестър?
- О, не, не е никак странно. Аз съм го правил и преди. Стремя се да разнообразявам своя репертоар, не искам да го ограничавам единствено в рамките на джаза. Занимавам се и с поп-музика, пея и със симфоничен оркестър, пял съм с големи и по-малки камерни оркестри, с биг-бенд. А камерния оркестър е една много интересна формация, защото човек може да прави неща, които с друг оркестър не може да направи.
- Кое е новото около Вас?
- Имам нов албум. Сега заснех нов клип към песен от него. В момента се монтира, и скоро ще го пусна, защото, знаете, един албум трябва да има видео, с което да бъде представен. ( Б.а. Четири авторски композиции звучат в новия албум на Васил Петров „Pages”. Текстовете на тези песни са написани от холивудската звезда Бен Крос, който от известно време живее в България. В „Pages” Васил Петров включва и кавъри на соул и поп хитове като „Eternal Flame”, „True Love”, „Sorry Seems To Be The Hardest Word”. Албумът завършва с може би най-красивата коледна песен „The Christmas Song”. Извес
тен с предпочитанията си към дуетите, и в този свой проект Васил Петров кани приятели-певци. В записите се включват Мария Илиева, Весела Бонева и Любо Киров. Аранжиментите в „Pages” са на Румен Тосков и на Ангел Заберски-младши. Албумът е записан в студиото на Дени Драганов, който е съаранжьор и съпродуцент.)
- Вие имате интересни клипове, снимани извън България...
- Да, имахме успех с клипа на „My Way”, сниман в Ню Йорк. Със същият екип, с режисьор Борис Радев, преди две години и половина правихме друга продукция в Москва, кавър на техния хит „Подмосковние вечера”. Сега тази песен и този клип ще бъдат доста по-различни. Песента е авторска, на мен и по текст на Бен Крос, става дума за танго.
- Много Ваши колеги се оплакват, че времето не е подходящо за поп, рок, и друга стойностна музика? Че чалгата залива вече всичко?
- Е, да, така наречената чалга, или поп-фолк, хем си имат телевизии, хем последния ВИП-брадър беше чист чалга-формат...Но в крайна сметка всеки заслужава съдбата си, и публиката е тази, която ще реши дали ще обръща внимание или не. Дай Боже, да се радваме на добро изкуство и истинско забавление, защото имаме талантливи поп-и джаз-музиканти.
Интервюто взе Вяра МОМЧИЛОВА
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система