Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.06.2009 г.
ЧЕЗ закри кампанията за енергийна ефективност в Западна България
АНГЕЛ НАЙДЕНОВ: КРАЙ НА МЪКИТЕ В ТЕЛК И НЕЛК
"Алианц България" откри офис и банка в Перник
Община Перник с договори по европрограми за 50 милиона лева
“Витоша” среща “Бенковски”/Пазарджик/ в квалификация за “В” групата
Подаръци за “Добро сърце”
ЧЕЗ закри кампанията за енергийна ефективност в Западна България
Силвия ГРИГОРОВА
   “По-малко енергия, повече светлина” е мотото и
Приключи роуд шоуто организирано в рамките на образователната кампания "По-малко енергия, повече светлина" за повишаване на енергийната ефективност организирана от ЧЕЗ. Дружеството обиколи 5 града в Западна България. Това информираха за "Съперник" от пресцентъра на ЧЕЗ.
Програмата на събитията бе с информационно развлекателен характер и бе насочена, както към възрастните, така и към децата. Посетителите имаха възможност да разгледат изложба от информационни табла със съвети за пестене на електроенергия, а специалисти от Агенцията по енергийна ефективност отговаряха на въпросите на присъстващите, свързани с мерките за повишаване на енергийната ефективност и икономията на електроенергия. В програмата на събитията имаше още забавни игри и образователни викторини. За децата бяха сформирани своеобразни работилници, където те заедно сглобяваха дървени макети, задвижвани от вятър и слънчеви батерии.
Основната цел на кампанията на ЧЕЗ „По-малко енергия, повече светлина” е да информира потребителите за важността от прилагане на принципите на енергийната ефективност в ежедневието и по този начин да провокира отговорно и устойчиво потребителско поведение в страната. Ето защо заедно със сметките за консумирана електроенергия, компанията ще изпраща до своите потребители и съвети за това как да намалят нейното потребление. Полезни съвети за ежедневното пестене на електроенергия при използването на различни електроуреди могат да бдат намерени и на сайта на компанията www.cez-rp.bg. На страницата потребителите ще открият още и калкулатор, изчисляващ количеството електроенергия, което изразходва едно домакинство чрез уредите, които притежава.
„Безхаберната употреба и пилеенето на енергия нанасят вреди. И това е свързано не само с излишни натоварващи разходи, но и с излъчването на големи количества вредни емисии от парникови газове, които утежняват и без това крехкия климат на планетата. Ето защо повече потребители се нуждаят от убеждаване чрез постоянни образователни и информационни кампании за добрите страни на рационалното използване на енергията”, сподели Таско Ерменков, изпълнителен директор на Агенцията по енергийна ефективност, в специално интервю за сайта на ЧЕЗ
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система