Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.07.2009 г.
Мис България 2009 - Посланик на добра воля на Белоградчишките скали
Митничар кара като бесен, смята, че ЗДвП не важи за него
БТК намалява цените за разговори от фиксиран към мобилен телефон
Пернишка област промени облика си през последните 4 години
Иван Чворович иска да остане да живее в България
Мис България 2009 - Посланик на добра воля на Белоградчишките скали
Любомира ПЕЛОВА
   Кметът на Белоградчик връчи почетен плакет на Антония Петрова
Един от най-хубавите християнски празници – Петровден преди повече от век е превърнат в празник на Белоградчик. Първото официално честване датира от 1896 година. После за много десетилетия празникът бил прекъснат и през 2001 година – възобновен.
Петровден не е избран случайно за празник на града. Патрон на Белоградчик е св.Петър, чието име се свързва неотменно със скалите, защото в превод от старогръцки Петрос означава камък или скала. А още в далечни години предците на днешните жители на града са избрали именно скалите като символ на Белоградчик.
Кметът на Белоградчик Емил Цанков всяка година организира големи тържества за деня на града. За празника пристигат много гости от цялата страна и чужбина. Много са и наградите, които общината раздава на всички, имащи принос за развитието на града. Тази година местната управа раздаде отличия и на всички печатни и електронни медии, на общественици за приноса им в кампанията за популяризиране на едно от чудесата на света – феномена Белоградчишки скали, който бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света.
Заедно с екскултурния министър от НДСВ Нина Чилова и вътрешния министър Михаил Миков, тази година почетен плакет и грамота получи и Антония Петрова – мис България 2009. Пред хилядите жители на града, гости от страната и чужбина, бизнесмени и общественици, кметът на Белоградчик Емил Цонков обяви, че Антония Петрова е избрана за посланик на добра воля за популяризиране на изключителния природен феномен. За него до момента вече има подадени над 6 400 000 гласа, един от които е на Мис България 2009 Антония Петрова.
Кампанията в подкрепа на номинацията на Белоградчишките скали обедини милиони българи от всички краища на България – доказателство, че една благородна национална кауза може да ни обедини. Което вдига високо летвата пред посланика на .добра воля на природния феномен. Антония Петрова обаче е категорична – тя ще се справи достойно и с новата отговорна мисия, която пое на плещите си. А участници в празника на Белоградчик видяха нещо символично в избора на Мис България 2009 за нашия посланик на добра воля, който ще отстоява мястото на невероятни природен феномен пред света – красотата на жената и красотата на природата са едно неразривно цяло.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система