Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.07.2009 г.
„Социално-информационнен център проект „ТРИТЕ ПОКОЛЕНИЯ” В квартал "Върба"
Младежи ще работят на разкопките в „Зарина нива”
Опожариха уазка на ГЕРБ-активист в село Големо Бучино
Готови са изравнителните сметки за парното в Перник
4 награди за ГПЧЕ "С. Радев" за есе от общо 12 национални
Баскетболистките влизат в НБЛ или са аут от първенството
„Социално-информационнен център проект „ТРИТЕ ПОКОЛЕНИЯ” В квартал "Върба"
Надежда АНДРЕЕВА
   Основната цел е реинтеграция на хората със здравословни проблеми
Наскоро в радомирския квартал „Върба” врати отвори Социално-информационен център „Трите поколения”. Кметът на Община Радомир Красимир Борисов, заедно с Весела Лечева – председател ДАМС прерязаха лентата в присъствието на Ангел Найденов – настоящ и бъдещ депутат от БСП, Елисавета Миленова - председател на УС на Сдружение „Общество и православие”, Даниела Георгиева - изпълнителен директор на Сдружението, председателят на Общински съвет гр. Радомир Иван Владимиров, зам.-кметовете и секретарят на Община Радомир, кметове на съседни села и граждани.
Социално-информационният център е изграден в резултат на спечелен микропроект №5815 от Сдружение „Общество и православие” по програма СИФ към МТСП и е на стойност 88 хил. лева. Той ще обедини Клуб на инвалида, Клуб на пенсионера и „Детска работилница”. Основната му цел е реинтеграция на хората в неравностойно положение в обществото, а това са хората с физически увреждания, възрастни хора нуждаещи се от помощ или социални контакти и деца от социално слаби семейства. Чрез съвместни инициативи, възрастните хора ще предават своя натрупан опит, с което ще формират социалното мислене сред децата.
Реализирането на микропроекта ще доведе до подобряване качеството на живот на тези групи от хора, ще стимулира предприемаческата им активност, ще ги запознава с предимствата на оперативните програми и тяхната специфика, ще хармонизира дейността на хора от различни поколения и хора с различни културни и социални нива, ще осмисля свободното им време. Работата в центъра ще създаде и възможност за увеличаване знанията на целевите групи, подсигурявайки им работа в екипи за създаването и изпълнението на малки проекти.
Община Радомир е предоставила сградата на бившата детска градина на кв. Върба за дейността на Центъра. Тя е ремонтирана и оборудвана с 5 бр. компютри, 2 бр. лазарни принтери, 1 бр. лазерно мултифункционално устройство, необходими за комуникационни и информационни дейности. Клубовете на пенсионера и инвалида разполагат със собствена стая, обзаведена с LCD телевизор и климатик, с меки дивани и маси за игра на шах, табла и други тихи игри. А в детската работилница има грънчарско колело, пещ за изпичане на глината, стативи и бои за рисуване. Предстои да бъде избран Управителен орган на Центъра и да се разработи План за цялостната работа на трите клуба. След приключване на проекта, Сдружение „Общество и православие” предоставя реновирания и оборудван Социално-информационен център на Община Радомир.
Проектът „Трите поколения” ще доведе до повишаване на капацитета на трите общности, до активно партниране с местните власти при решаване на общностни и лични социални проблеми. Най-ценното е, че тези хора ще се почувстват значими и удовлетворени от собствения си труд и от придобитата квалификация, а децата ще почерпят от човешките умения и мъдрост.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система