Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.07.2009 г.
Пиян простреля двама тийнейджъри в Батановци
Изпечен столичен пандизчия закопчан в Перник за измама
„Главболгарстрой” ще строи регионалното депо в Перник
Димитър Колев: Няма да подведа перничани
Феновете на рока със свой клуб
Перничани излизат за втора контрола днес в Банско
Пиян простреля двама тийнейджъри в Батановци
Любомира ПЕЛОВА
   Момчетата са настанени в Детска травматология в «Пирогов»
Две деца – на 14 и 16 години, са настанени в „Пирогов”, след като пиян жител на съседното на Перник градче – Батановци ги надупчи със сачми от ловна пушка, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Перник.
Инцидентът е станал половин час преди полунощ в неделя, при пиянска свада, избухнала между баща и син. Почерпени, 51-годишният Николай Николов и синът му - 25-годишният Мирослав разбунили градчето с крясъците си. Кавгата, избухнала под влияние на алкохола, била бурна, разказват месни жители. Синът видял, че няма да излезе на глава с баща си и излязъл от къщи. Вбесен и неадекватен, Николай докопал законно притежаваната ловна пушка на Мирослав и открил безразборна стрелба, целейки се по всяка вероятност в сина си. Не улучил родното си чедо, но сачмите надупчили 14-годишния Кристиян Станков и две години по-големият Антонио Радославов, които минавали близо до имота на скандалджиите. Юношите били приятели и точно по това време се прибирали в домовете си. Антонио живеел на същата улица, на която и стрелецът- каубой, а Кристиян живеел в Перник, но през ваканцията отишъл на гости при баба си.
Момчетата били откарани спешно в пернишката болница, където им оказали първа помощ, после – преместени в Детската травматология на УМБАЛСМ „Пирогов”. От там увериха, че опасност за живота им няма. Сачмите са попаднали в белия дроб, дясната подбедрица, дясното бедро, лявата лопатка, дясната китка на Кристиян, а 16-годишният Антонио е с огнестрелна рана в дясното коляно.
Стрелецът – 51-годишният Николай Николов, бил толкова пиян и неадекватен, че се наложило пристигналите служители на реда да го настанят да се свестява първо в изтрезвителя. Взета му е кръвна проба за алкохол, но резултатите все още не са готови.
Директорът на пернишката дирекция на полицията комисар Димитър Шереметев уточни, че ловното оръжие, с което е стрелял пияния Николай Николов преди години е било негово, но разрешителното му за носене на ловната пушка му е отнето и той я прехвърлил на сина си. Мирослав е член на Ловно рибарското сдружение.
На 51-годишния Николай Николов вероятно ще бъде повдигнато обвинение в хулиганство. Материалите по случая ще бъдат докладвани на прокуратурата. Оттам ще преценят дали квалификацията за хулиганство ще остане или ще му бъде предявено друго обвинение,научи „Съперник”.
Батановчани са изумени от случилото се. Според хората от града семейството се ползвало с добро име досега. И стрелецът, и синът му нямали слава на скандалджии. Съпругата на Николов работела в Гърция и от около 7 години той живеел сам с двамата си сина - Мирослав и Красимир. Преди време тя била лаборантка в циментовия завод "Гранитоид", но след закриването му тръгнала на гурбет, тъй като възможностите да си изкарава хляба в Батановци или Перник били никакви. 51-годишният Николай Николов бил шофьор в градския транспорт в София. В почивните си дни обаче надигал чашката.
За Мирослав говорят, че е много свястно и трудолюбиво момче, работел в строителството.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система